Publicitat
Política · 2 de Març de 2014. 14:45h.

Homs s'encomana a Carlemany

El conseller diu que "no pot ser que Europa tanqui la porta" al procés sobiranista

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, s'ha encomanat a Carlemany durant el discurs de l'acte -que ha presidit aquest diumenge- del Roure del Tricentenari, plantat amb terra d'arreu de Catalunya a la muntanya de Montserrat.

"Carlemany ha estat, i nosaltres hem reivindicat com a país, com a nació, aquesta Europa, aquesta idea d'Europa, d'una manera constant al llarg de la nostra història. Els 300 anys que commemorem també responen a una guerra que va ser una de les primeres guerres europees en què els catalans hi vam tenir un protagonisme propi", ha apuntat.

El portaveu del Govern també ha dit que "no pot ser que Europa tanqui la porta" al procés sobiranista, assenyalant que es tracta d'un projecte que "és exemple rotund de compromís democràtic, de convivència i sentit positiu”. Homs ha apel·lat a l'Europa que "incorpora un missatge de pau, que incorpora la democràcia com la manera de resoldre els problemes i els conflictes".

L’acte del Roure del Tricentenari forma part dels esdeveniments programats per la Generalitat per commemorar els fets de 1714. El comissari del Tricentenari, Miquel Calçada, el P. Prior de Montserrat, Ignasi M. Fossas i l’alcaldessa de Marganell, Isabel Ramon, també han assistit a l’acte.

El roure està plantat a l’antic convent de Santa Cecília de Montserrat amb terra recollida de tots els punts de Catalunya per reunir, simbòlicament, el conjunt del país.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#28 Manresá , Manresa , 04/03/2014 - 10:36

DE entrada saber que a Carlomagno le gustaban los toros ! Y el heredero del Imperio Carolingio no fue ningun Catalan sino el Rey Carlos I de España y V de Alemania ! Que forma de tergiversasr la Historia de España !

#27 pep, ripoll, 03/03/2014 - 18:44

Doncs t'has encomenat a un rei franc que només sabia fer tres coses: matar, matar i matar.
Per descansar, quan estava tip de degollar persones anava a cassar animals. Només els educaven per això Com gairebé tots els reis francs: un verdader carnisser sense escrúpols.
Algú ho havia de dir?

#26 Telamarinera, Vilanova, 03/03/2014 - 11:55

Carlo-maño,resucita!!!!!!!
Carlomagno? No puede ser, tan inculto. ... O es una osonada mes.?

#25 Don Pimpon, Barrio Sésamo, 03/03/2014 - 11:21

Carlomagno, la Marca HISPANICA, Monserrat, esta gente tiene un cacao en la pelota que ya no saben ni por donde van. Y la manipulación de la guerra de sucesión ya no hay por donde agarrarlo.

#24 Pell de Brau, Tossa de Mar, Espanya, 03/03/2014 - 09:52

¿Francesc Homs sabe quien fue Carlomagno? Caramba, veo que algunos indepes hacen "progresos" intelectuales, y estudian algo de historia.