Publicitat
Política · 26 de Març de 2019. 22:36h.

Homs s’estrena com advocat al Suprem

No havia exercit abans com a lletrat

L’exconseller de Presidència, Francesc Homs, s’estrena com a advocat en el judici del procés al Tribunal Suprem. L’exportaveu del Govern en època d’Artur Mas és llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona, però en cap dels seus currículums oficials consta que hagi exercit la professió ni que hagi treballat per a algun bufet d’advocats abans de dedicar-se a la política.

Aquesta inexperiència com a advocat ha quedat reflectida en el seu interrogatori al tinent coronel de la Guàrdia Civil, Daniel Baena, quan li ha formulat preguntes que “desborden materialment allò que se li pot preguntar a un agent de l’autoritat”, segons li ha indicat el jutge Marchena.

El magistrat de la Sala que jutja el procés també ha hagut d’interrompre Homs per explicar-li que “no té sentit” demanar a un tinent coronel de la Guàrdia Civil “què es un programa polític”. “Preguntar-li per què va investigar un programa que vostè considera programa polític, que ell no considera programa polític, o que efectivament considera programa polític, no afegeix res”, ha afirmat Marchena.

L’activitat professional d’Homs “se centra principalment en l’assessorament jurídic i estratègic”, segons el CV penjat a la web de la Generalitat. Tanmateix, això no va ser impediment perquè el govern de Quim Torra el nomenés a finals de juliol de 2018 membre de la Comissió Jurídica Assessora.

La seva vessant d’assessor jurídic, en canvi, no apareix en el currículum oficial que la Generalitat va publicar quan va ser nomenat conseller de la Presidència. Llavors només es destacava que fora de la política “ha treballat al sector privat en diverses empreses”.

Francesc Homs, durant l'interrogatori al tinent coronel de la Guàrdia Civil, Daniel Baena
Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Petersellers, Bcn, 27/03/2019 - 13:23

Se nota que nunca había ejercido

#6 Culerdo, Basilea, 27/03/2019 - 13:14

Este no ha trabajado en su vida !. El típico que le zurraban de pequeño en el cole con el bocata de nocilla.

#5 Aclaración, Barcelona, 27/03/2019 - 11:30

Por nada del mundo me gustaría ser su defendido.

#4 Mireia, Barcelona, 27/03/2019 - 08:31

Aquest bandarra hauria d'estar al centre de la sala, es a dir a la banqueta dels acusats, perque aquest va ser el fidel escolanet del vanitós Mas Gavarró, i entre ells dos van escriure tot el guió que ens ha portat al desastre. La poca vergonya del personatge i la petulància l'han portat a primer pla de tv encara que sigui d'aprenent d'advocat

#3 Manuel Moyá, Barcelona, 27/03/2019 - 07:57

Me temo que esta noticia es errónea, recuerdo haber visto a Homs hace unos día interrogando como abogado de su defendido a un testigo.