Publicitat
Política · 12 de Febrer de 2014. 09:00h.

Homs surt 'tocat' de la polèmica de la Cope

Creixen les crítiques internes a la gestió del conseller de Presidència

Homs surt 'tocat' de la polèmica de la Cope

Homs, amb Mas, en una foto d'arxiu

El conseller de Presidència, Francesc Homs, ha sortit políticament 'tocat' de la polèmica de la Cope després que dimecres passat, en una entrevista a Madrid, admetés la possibilitat que la consulta fos votada per tota Espanya. Homs és un home de la màxima confiança d'Artur Mas, però han crescut les crítiques internes tant al Govern com a CiU.

Francesc Homs va afirmar llavors que "jo crec que té valor conèixer què pensa el poble espanyol sobre això. Estem en un estat democràtic en el qual no hi ha violència, discussió verbal i animada, però hi ha un marc clarament pacífic i democràtic". Preguntat per e-notícies sobre la seva versió dels fets, s'ha limitat a referir-se a “l’explicació que va donar el president”. 

Les declaracions del conseller van provocar, tanmateix, una reacció immediata d'Esquerra. El propi secretari general d'ERC, Oriol Junqueras, va ser entrevistat en directe al Telenotícies vespre per deixar clar que "no entenc per què hauríem de fer diferent que la esta del món: a Escòcia voten els escocesos". El propi Artur Mas va haver de rectificar l'endemà, per primer cop, el titular de Presidència en afirmar que “la decisió de què ha de ser Catalunya correspon als catalans”. 

De fet, el nucli dur d'Artur Mas només queden el propi Francesc Homs i el conseller de Justícia, Germà Gordó. Antoni Vives es va refugiar a l'Ajuntament; Joaquim Forn és un puntal de Xavier Trias, David Madí se'n va anar al sector privat i Oriol Pujol està imputat pel cas ITV. 

"Mas s'ha quedat sense equip: els únics que continuen són Homs i Gordó -ha explicat una font de CDC a e-notícies- però entre ells estan a matar". "No tenim un full de ruta clar i anem una mica a la bona de Déu", ha afegit. 

Les discrepàncies també són en altres àmbits perquè, dimarts passat, el propi Homs va afirmar que el Govern "no és mourà ni una coma" en el tema de la immersió lingüística després de la darrera sentència del 25% en cinc escoles, mentre que la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, intenta trobar una solució que no afecti els cinc directors involucrats. Rigau és una ferma partidària de la immersió però també va deixar clar que "l'Administració no pot aplicar la insubmissió".

Les males relacions podrien afectar també el Departament de Presidència i La Vanguardia després que, la setmana passada, el cap de premsa de Mas desmentís via twitter un eventual reunió entre Rajoy i Mas a La Moncloa. Homs, que s'ha referit a l'afer en la roda de premsa de Govern, ha assegurat que "abans que es fes públic jo ho vaig desmentir personalment". /Una informació de Xavier Rius

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#23 ander, lleida, 12/02/2014 - 17:29

Éste ya nació tocado.

#21 spanish, Madrid, 12/02/2014 - 15:06

Homs a camp de reeducacio a Mongolia

#20 Nestor, Andorra, 12/02/2014 - 14:42

Para una vez que dice algo sensato le riñen en público.

#20.1 Jordi, ,, 12/02/2014 - 16:16

Es el síndrome de los Morancos.
Uno va a la radio enemiga y con el buen rollito acabas adoptando las tesis del contrario.

#19 isidre, Solsona, 12/02/2014 - 13:48

Doncs a mi no em semble del tot malament si despres sabent el k tenim podem actuar directement es a dir si aqui a Catalunya guanya el si si, podriem anar directament a und DUI a mi el k opinin la resta d'espanya sobre la noatra independencia no m'inporta, si es l'unica manera de poder votar doncs si

#19.1 -emilio, a, 12/02/2014 - 14:21

ay tontín, ¿quien te ha hecho creer que habrá una DIU? segun dijo Mas a Felipe Gonzalez su proceso tiene 2 fases, primero votan los catalanes y después se abre un proceso de negociación en Madrid, ¿para negociar el qué? en teoría la adecuación de la Consti para que sea realizable la independencia.

#19.2 -emilio, a, 12/02/2014 - 15:29

2) y ¿cuanto duraría esa "negociacion en Madrid"? pues a saber, quizás una eternidad, pero Ciu podría alegar que cumplió con su promesa electoral, que era la consulta, y sería Madrid quien cargase con el muerto de la no consecucion de la independencia.

#19.3 degreis, por ahí, 12/02/2014 - 22:39

un DIU es lo que te pones tu por el chochín, Emilia.

#18 gironí, Girona, 12/02/2014 - 12:30

Pobre Patufet. Quin greu que em sap...