Política · 8 de Febrer de 2017. 11:58h.

Homs tampoc va entendre el TC

"No teníem clar l'abast de la providència del 4 de novembre”

Homs tampoc va entendre el TC

Francesc Homs, declarant al judici

L’exconseller de la vicepresidència i diputat del PDECAT, Francesc Homs, ha al·legat durant el judici pel 9-N que el Govern no va entendre la providència del TC, a més de recordar també la responsabilitat dels voluntaris. Homs, a més, s’ha mostrat irònic ai ha replicat amb un irònic “quina llàstima!” quan el fiscal i l’acusació particular han rebutjat fer-li preguntes.

El diputat del PDECAT ha explicat que “el TC va donar temps per presentar al·legacions i així ho vam fer i això té conseqüències de les accions futures. El TC després de les al·legacions, no va resoldre i això implica que el decret estava en vigor”. També ha assegurat que “vaig tenir coneixement de l'acord del consell de Ministres pels mitjans de comunicació”.

"El Govern espanyol va buscar un camí de l'abús de poder amb una prerrogativa discrecional”, ha opinat, a més de reivindicar que “no només fèiem allò que legalment podém fer i teníem l’obligació, sinó que no fèiem cap delicte penal”. “Al Govern se li diu que no es fa cap il·legalitat i que s'actuaria en base a la llibertat d'expressió, participació i ideològica”, ha revelat.

En aquest sentit, ha manifestat que “no teníem clar l'abast de la providència del 4 de novembre. Després de la providència no se sabia ni tant sols, si podria fer-se una roda de premsa”. “Per què el Govern espanyol no va ser més precís amb el seu pronunciament? podria haver estat molt més precís i no ho va ser”, ha lamentat.

“La Junta de Fiscals de Catalunya ens ratifica en la nostre decisió que no havia cap il·legalitat”, ha dit, a més de reiterar també que “el procés participatiu no hauria estat possible sense els voluntaris”. Finalment, ha assenyalat que “l’advocacia de la Generalitat a instàncies del Govern va buscar l'aclariment de la resolució del TC”.

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#26 PQG , Metrópolis , 09/02/2017 - 08:47

... más que nada porque ninguno de los presentes en el tribunal ni los ciudadanos de Cataluña, indepes o no, son tontos, y su nueva historia no cuela

#25 PQG , Metrópolis , 09/02/2017 - 08:43

Sr Homs, con el debido respeto, es usted licenciado en derecho, o por lo menos lo estudió, y la resolución del TC era clara, no me venga con excusas baratas. La entendieron y les dio igual. Desafiaron al estado como dijeron que harían no cambien su historia ahora.

#24 Resistencia, Del 3% al ridículo 100%, 08/02/2017 - 22:53

Jajajaaaajaaajaja.
Al final va a ser un problema de comprensión lectora.

Son únicos.

#24.1 Alejandro, Barcelona, 09/02/2017 - 00:15

#24.

juajuajua. Ahora resulta que son analfabetos funcionales.¡¡Lo que les faltaba!!

#23 Alejandro, Barcelona, 08/02/2017 - 19:43

Que no entendieron la providencia del TC? Y para qué leches pagan a tantos asesores? Y de que no estaban haciendo nada ilegal... ¡venga ya!. Si la Constitución no lo permite, es ilegal y si es ilegal no es democrático además de un delito, eso lo sabe hasta el más lerdo.

#22 Fran, Vilassar de dalt, 08/02/2017 - 15:01

“Al Govern se li diu que no es fa cap il·legalitat .... " ... molt be, però qui li va dir ?, hi haurà algun document, un informe .....

Que n'ets de mentider Quico !!!