Publicitat
Política · 29 de Juliol de 2015. 12:01h.

Homs veu dictatorial el Govern del PP

El conseller diu que la seva actuació "no es fonamenta en la democràcia"

Homs veu dictatorial el Govern del PP

Francesc Homs en la seva última sessió com a conseller

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha assegurat que els “únics que actuen de forma unilateral i al marge de la Constitució són el govern espanyol i les seves institucions” i “ho fan de forma encoberta i amb abús de poder”, ha afegit.

Durant la seva compareixença al Parlament català per presentar l’informe ‘Crònica d’una ofensiva premeditada. Les conseqüències sobre les persones a Catalunya’ que recull en més de cent pàgines els greuges que segons l’executiu català pateix Catalunya per part de l’Estat espanyol, Homs ha opinat que “la Generalitat no té en aquests moments cap competència exclusiva” i que “tot està directa o indirectament intervingut o condicionat” pel govern central. 

“La tercera via ha mort” ha conclòs Homs, en la seva última sessió com a conseller.

D'altra banda, Maurici Lucena, del PSC, ha acusat el conseller de dir que “la democràcia està en suspens o violentad”. “A mi tampoc m’agrada perquè és el PP, però vostè està posant en qüesitó la legalitat”. Lucena ha insistit que “ens han ficat en un carreró sense sortida” amb el procés i que, “en un país normal, “vostè dimitiria”.

Santi Rodríguez, del PPC, ha assegurat per la seva banda que “aquest govern neix de l’èpica” perque han fet una llista “poti-poti, tutti-frutti”. “Pasaran a la història com el pitjor Govern que hagi tingut mai Catalunya”, ha afegit.

Jaume Bosch, d’ICV-EUiA, ha recordat el pacte de CiU amb el PPC d’altres legislatures i ha manifestat que “aquí falta un capítol” sobre “el que ha fet el govern de Convergència que ha perjudicat la vida dels catalans”.

Carina Mejías, de Ciutadans, ha afirmat que la compareixença del conseller per explicar l’informe del Govern és “el primer acte electoral”. “Pateixo per saber què passaria si un directiu com vostè estigués a l’empresa privada”, li ha etzibat.

Albert Batet, de CDC, ha recordat finalment la frase de Zapatero sobre que respectaria el que aprovés el Parlament respecte a l’Estatut i ha afirmat que “el poble de Catalunya ha dit que no volem estar sotmesos”.

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#20 ALEX, Terrassa, 29/07/2015 - 19:36

Como dicen en mi tierra Homs vete a la muga (frontera) y pierdete.

#19 Que hemos hecho para merecer esto, ?, 29/07/2015 - 19:25

Los catalanes no hemos hecho nada malo como para merecer que nos gobiernen este tipo de gente. Nos merecemos gente sensata, honesta y no esta banda de vividores sin escrúpulos

#19.1 aaron, bcn, 29/07/2015 - 22:36

Si lo hemos hecho. VOTARLOS. Estamos pagando las consecuencias. Hemos demovilizar a los astemcionistas y que todos vayamos el 27 ese a BOTARLOS.

#17 Ernesto, Vilassar, 29/07/2015 - 16:47

Homs suena para el puesto 86 de la lista por Barcelona. ¡Ànims Quicu!

#15 Rafael.la Cases i Noves, La Silvanya d'Amunt, 29/07/2015 - 15:48

Quina qualitat de visionari exquisit té el Sr. Homs. Les coses que veu i com percep la realitat són de gran nivell i fa bé en explicar-nos les un dia si i un altre també.

#14 nedland, Roses, 29/07/2015 - 15:26

Em sembla que en Maduro li ha deixat uns minuts al seu programa decTV

#14.1 aaron, bcn, 29/07/2015 - 22:32

Imposible, Maduro mira por su cargo. Este y su clan lo dejan en nada.