Publicitat
Política · 9 d'Abril de 2014. 22:29h.

Homs veu el procés sobiranista com el més "potent d’Europa”

El conseller destaca el "salt extraordinari" en la "consciència nacional"

Homs veu el procés sobiranista com el més "potent d’Europa”

Una imatge del conseller Homs a l'acte de presentació d'un llibre (Foto:Govern)

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha afirmat aquest dimecres que el procés sobiranista que viu Catalunya és “el més mobilitzador, inclusiu i potent d’Europa”, i ha dit que el país ha fet un “salt extraordinari” des del punt de vista de la “consciència nacional”.

Homs també ha apuntat que “som una de les societats amb més barreja i amb més nivell de consciència col·lectiva, i això no depèn de les lleis sinó del sentir del poble”, ha dit el conseller, destacant que això ha passat amb un 70% de la població nascuda a fora de Catalunya o amb algun progenitor immigrant.

En aquest sentit, ha atribuït aquest caràcter inclusiu del procés sobiranista, ha assenyalat, a la capacitat del país de fer un projecte “il·lusionant i esperançador”, que “prioritza el sentit positiu, construir, sumar i incorporar gent de tota mena d’orígens sense preguntar com es diuen o d’on vénen, sinó què volen aportar i què n’esperen”.

El portaveu del Govern ha fet aquestes afirmacions durant la presentació del llibre Doncs jo, ara, votaré “sí”, del periodista Jofre Llombart, que recull testimonis de persones que han evolucionat des de posicions molt poc sobiranistes fins a estar convençudes de la necessitat d’un Estat propi. L’acte ha comptat també amb la participació del president de Súmate, Eduardo Reyes.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 Quico , El senglar de Taradell, 11/04/2014 - 02:43

Potents són els senglars de la plana de vic

#12 Esfúmate, Barcelona, 10/04/2014 - 18:18

Más que potente es un proceso prepotente.

#11 BEJOTA, bcn, 10/04/2014 - 15:50

El presidente del Consejo Europeo, Herman Van Rompuy, ha lanzado un mensaje a las autoridades escocesas, catalanas y flamencas que propugnan celebrar un referéndum sobre su independencia, señalando que "nadie obtendrá nada del separatismo".

#10 Nestor, Andorra, 10/04/2014 - 11:10

El tonto útil.

#9 spanish, Madrid, 10/04/2014 - 09:52

potentes las subvenciones quitalas un año a ver que pasa jajajajajaaaaa