Publicitat
Política · 30 d'Abril de 2015. 08:18h.

Homs veu "expressions de xenofòbia" en la política espanyola

El conseller diu que "la nostra força sempre es mourà en termes democràtics"

Homs veu "expressions de xenofòbia" en la política espanyola

Homs, durant la presentació del llibre

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha denunciat el silenci “terriblement sonor de la política espanyola” davant de “determinades expressions d’intransigència i xenofòbia”.

Segons el conseller, “hem pogut contrastar també en aquests darrers mesos” “instàncies de l’Estat absolutament capaces de saber trobar escletxes legals per interposar querelles contra qui havia posat unes urnes i, en canvi, no s’ha trobat arguments jurídics quan algú, des d’un tuit o des d’on sigui, ha fet autèntiques incitacions a l’odi”.

Homs considera que hi ha un “excés de pes de l’estètica a l’hora de gestionar algunes de les contradiccions que arrosseguem com a país” i en un context que en els propers mesos “decidirem” i “decidir té les seves dificultats”.

El conseller ha recordat que “la nostra força sempre es mourà en termes democràtics i això en part també es veu reflectit aquí”, en la presentació del llibre Vàrem mirar ben lluny del desert: Actes del Simposi 'Espanya contra Catalunya': una mirada històrica (1714-2014) a l’Auditori del Museu d’Història de Catalunya. 

Aquesta és una de les conclusions a les que Francesc Homs ha arribat a propòsit de l’edició d’aquest llibre resultat del simposi “Espanya contra Catalunya”, a la que ha afegit la necessitat de la democràcia d’incorporar “el pacte” perquè “si no hi ha pacte no hi ha democràcia” i el pacte, per Homs, “forma part de la nostra cultura i de la nostra manera d’entendre la democràcia”.

Finalment, en relació amb les crítiques que va rebre el Simposi, el conseller ha demanat “més serenitat almenys dels que tenim altaveu públic” perquè “determinades afirmacions són molt properes a la propaganda o a la ignorància perquè es va dir coses molt gruixudes a l’entorn d’aquest simposi”.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#23 BEJOTA, BCN, 01/05/2015 - 13:48

HOMS : TROO QUE HA OBLIDAT ELS MÉS DE DEU ANYS AMB PINTADES COMO "PUTA ESPANYA" PER TOT CATALUNYA BEN SUBVENCIONADES I PROGRADES DES DE BEN ADALT.

#22 Declaracions, i tornem-hi!, Bcn, 30/04/2015 - 21:37

Aquest tio cobra per sortir a dir-ne alguna cada dia?

#21 Laughter, L'H - España, 30/04/2015 - 18:11

Ver la paja en el ojo ajeno y no la viga en el propio. Se repara fácilmente, oyendo a este infeliz, cuanta verdad hay en esa frase.

#20 blanco y en botella, Barcelona, 30/04/2015 - 17:36

Este Homs siempre tratando de atizar el fuego. Que una persona con un altavoz publico tan sonoro vierta estas opiniones me parece deleznable

#19 Banana Club, Pedralbes, 30/04/2015 - 15:53

Les perles xenòfobes de Pujol i la Ferrussola estan en l'ADN de CIU. Ho sento Homs, vagi preparant les maletes que això s'acaba i deixi net de merda el despatx, si us plau.