Publicitat
Política · 9 de Gener de 2014. 09:24h.

Homs veu una victòria en la carta de Barroso

El conseller afirma que el president de la Comissió Europea "ha decebut el Govern espanyol"

Homs veu una victòria en la carta de Barroso

Homs, a TV3

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, en una entrevista a Els Matins de TV3, ha afirmat que la resposta del president de la CE, José Manuel Durao Barroso, a la carta del president Mas, era l'esperada pel Govern de la Generalitat, i que no suposa cap decepció. Al contrari, Homs ha defensat que "la carta de Barroso ha decebut el Govern espanyol, que pressiona perquè ens donin un no com una casa de pagès".

A més, el conseller ha volgut "valorar que Barroso ha respost ràpidament", així com que "abans no estàvem a la premsa internacional". També ha reconegut que "hi ha hagut respostes d'altres governants a més de Barroso". En aquest sentit ha argumentat que "el desenllaç final de si Catalunya es queda dins o fora d'Europa dependrà d'un procés polític".

Homs ha lamentat que "puc entendre que no es vulgui una Catalunya independent, però no es pot sostenir estar en contra de la democràcia". “El que és perillós és plantejar en un sistema democràtic que no es voti”, ha replicat a Margallo. "Ens diuen que votar divideix i això és molt greu. La democràcia no divideix mai. El que divideix és la imposició", ha recordat, tot i reconèixer que "il·legal, no farem res. Tenim cinc opcions. Es tracta de voluntat política". "Com Espanya pot sostenir que a Catalunya no es pot votar?", s'ha preguntat.

Publicitat
Publicitat

69 Comentaris

Publicitat
#52 Santiago, MADRID, 10/01/2014 - 19:06

RESPUESTA de ESTADOS UNIDOS a la carta de Artur Mas

https://petitions.whitehouse.gov/response/our-response-people-catalonia

¿ Entendeis la frase " Government and the people of Spain will resolve this issue in accordance with their laws and Constitution." ?

¿ Queda claro ?

MAS HACE EL RIDICULO !!

#51 Consultor, Molins, 10/01/2014 - 08:35

Especialista que es el niño en interpretar / deformar la realidad, claro!! tantos años celebrando derrotas!!
Jesus!!!

#50 Kropotkin, Vic, 10/01/2014 - 08:19

Este tipo cada vez me recuerda mas al humorista Eugenio (sin su profesionalidad, claro está). ¿Con lideres de este nivel quieren independizarse los estelados? Jua, jua, jua,...

#49 Farabundo Vilasanjuan, Capicasal, 09/01/2014 - 21:23

Es evident que la UE a priori es manifestara neutral tirant cap a "estatalista". Es igualment evident que davant uns fets consumats la UE seria flexible i trobaria la manera de fer romandre (potser no formalment pero si de facto) Catalunya dins de l'unio (ho sento, no funcionen els accents).

#48 terrabaxa, terrassa, 09/01/2014 - 20:51

El Sr. Homs sap perfectament que la resposta de Barroso ha estat molt negativa per la credibilitat del Sr. Mas. Ho sap qualsevol amb dos dits de fron. Per que dissimula? Suposo que es per vergonya. Es lo normal en aquests casos. A tots ens ha passat alguna vegada alguna cosa semblant. Es igual.