Publicitat
Política · 17 de Gener de 2012. 22:26h.

Hongria llisca cap a l'autoritarisme

La UE obre tres procediments d'infracció

Hongria llisca cap a l'autoritarisme

Viktor Orbán, en una foto d'arxiu

La Comissió Europea ha decidit incoar tres procediments d'infracció contra Hongria, segons ha anunciat el president d'aquesta institució José Manuel Durao Barroso.

La UE ha qüestionat la independència del banc central nacional hongarès, l'edat de jubilació dels jutges i la independència de l'autoritat de protecció de dades. També han reclamat al govern que presideix Viktor Orbán més informació sobre la independència del poder judicial.

"La decisió que hem pres avui és un exemple de la nostra determinació per assegurar que la legislació comunitària és plenament respectada i per garantir l'existència d'un entorn jurídic estable a tots els Estats membres", ha indicat Barroso.

El portuguès ha afegit que "Hongria és un membre fonamental de la família europea. No volem que l'ombra del dubte sobre el respecte dels principis democràtics i els valors, plani sobre el país. Com més aviat es resolguin aquestes qüestions, millor". Orbán serà el dia 24 a Brussel·les.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#4 Pep, BCN, 18/01/2012 - 10:02

Les Nacions Unides i l'OTAN farien bé de preocupar-se també del naixent autoritarisme, o sigui, feixisme a la vella Europa enlloc d'escenaris més allunyats com Libia, Egipte, Irán etc. Bombardejarà aviat l'OTAN Rússia o Hongria amb el mandat de l'ONU?

#3 Séneca, Barcelona, 18/01/2012 - 00:31

Això és que passa quan les coses surten de mare. Avui, aquí, tot està desmontat, el que significa que qualsevol crida amb aires de autodefensa 'patriótica' pot cuatllar. No és normal que aquí alguns estiguin a mort amb 'Espanya' i els que mamen siguin altres de la resta del món. Anem en compte!

#3.1 Séneca, Barcelona, 18/01/2012 - 20:00

Volia dir manen, no pas mamen.

#2 Juanma, La Malva-Rosa (València), 17/01/2012 - 23:00

Farien bé estos de la Unió Europea de no preocupar-se tant per Hongria i fixar-se més en els estats que realment són totalitaris i perillosos, amb terrorisme d'estat inclòs (GAL, impunitat extrema dreta a València..etc) com és el cas de l'estat espanyol!

#2.1 pepe, andorra, 18/01/2012 - 12:04

te olvidas de la impunidad de los ultras catalanistas y de la impunidad de los etarras. Eso por no hablar de la impunidad de los q se han llevado el dinero publico casi todos los políticos.

#1 Ara toca Hongria, bcn, 17/01/2012 - 22:59

Si, podeu avisar a soscinisme, a la Unitat contra no sé què i als ecopastanagues, que preparin una manifestació.