Publicitat
Política · 12 d'Agost de 2009. 23:14h.

Huguet contradiu el portaveu del seu partit

Diu que la manifestació en defensa de l'Estatut "no és la sol·lució al problema que tenim"

Huguet contradiu el portaveu del seu partit

El conseller Huguet, aquest dimercres, a Manresa (foto: ACN / Maria Alba Riu)

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha dit que la manifestació que impulsa Òmnium Cultural -seguint una idea de Pasqual Maragall- davant una eventual sentència del Tribunal Constitucional (TC) que retalli l'Estatut "no és la sol·lució al problema que tenim".

D'aquesta manera, Huguet contradiu el portaveu del seu partit, Ignasi Llorente, que fa dies va dir que que "qualsevol resposta" a una nova retallada estatutària "feta des del consens i la unitat" tindrà el suport del seu partit. Segons Llorente, la resposta de la societat catalana a una "sentència adversa" del TC "ha de ser el màxim d'unitària possible", i, en aquest sentit, ha coincidit amb l'expresident Pasqual Maragall, que aquest diumenge es va mostrar favorable a encapçalar una manifestació unitària amb a la resta d'expresidents de la Generalitat i del Parlament.

Huguet ha afirmat que és "bo" que el país es manifesti però també ha reconegut que "els catalans tenen una tendència a desfogar-se en grans manifestacions que després no acaben en res perquè una part de la classe política és covarda i no afronta les demandes populars o els manifestants són només una part de la població". El conseller ha defensat que han de ser els mateixos partits polítics els que s'han de pronunciar sobre la seva participació a la marxa.

També ha afirmat que "no ens penséssim pas que amb una manifestació se soluciona el problema que tenim i que tindrem". Huguet ha dit que és evident que el TC farà una sentència que "en el millor dels casos serà interpretativa". El conseller ha recordat que, "un cop s'ha fet la reforma estatutària, que quedarà a mig camí d'allò que havíem pretès, el model estatutari i autonòmic està absolutament acabat".

Huguet ha afegit que "no hi haurà cap més reforma estatutària", i ha recordat que "en tot cas, tal com plantegen alguns agents de la societat civil, s'hauria de posar sobre la taula una reforma de la Constitució o, com preveu ERC, la creació d'un estat propi català". Huguet ha destacat que "la via autonòmica està en els últims passos i que la marxa seria el rèquiem per aquesta via".

El conseller ha dit que han de ser els mateixos partits polítics els que s'han de pronunciar sobre la seva participació a la marxa. Huguet ha explicat que el Govern defensa les lleis i que "normalment no es manifesta al carrer".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Josep Milà, Barcelona, 13/08/2009 - 12:40

El problema no pot tenir cap "sol·lució" perquè aquesta paraula no surt al diccionari. I, a sobre, he d'escriure un "texte". País!

#2 joan, barcelona, 13/08/2009 - 11:19

es igual el que digui aquets no s´entera de res. com bon militan de erc ,mira la tranferncia cada fi de mes i aviure que son dos dies.

#1 Ernest, Tarragona, 13/08/2009 - 10:29

Ara no toca manifestar-se per un tema de país? Au va...quina pena de gent