Publicitat
Política · 23 de Setembre de 2009. 12:38h.

Huguet diferencia català i valencià en una campanya

El conseller Tresserras diu que l'errada de Turisme "no em sembla normal"

Huguet diferencia català i valencià en una campanya

El conseller Huguet, en una imatge d'arxiu. (Foto: Jordi Bedmar)

La conselleria d’Innovació, Universitats i Empresa ha eliminat el valencià del web d’una campanya oficial que es va llançar  fa tres setmanes per potenciar la imatge de Catalunya al mercat turístic espanyol després d’una denúncia d‘El món a RAC1. El web donava al valencià el mateix estatus que el català, el castellà, el gallec, l’euskera i l’anglès.

La campanya depèn del Departament d’Innovació, que és en mans del conseller Josep Huguet, d’Esquerra Republicana. La conselleria ha decidit eliminar la pestanya del valencià: considera que l’empresa que ha dissenyat el web "no ha sabut reflectir la idea del departament, que volia arribar al màxim nombre de gent possible".

Tot i això, el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, ha dit a l'emissora que "em sembla una cosa estranya. No em sembla normal. O es tracta d'un error o no sé quina és l'explicació". "A tots els efectes, català i valencià són la mateixa llengua", ha sentenciat.

Carles Puigdemont, diputat de CiU, ha assegurat que "la decisió de penjar una pàgina web al públic en un portal de la Generalitat és de responsables polítics, com no podria ser d’una altra manera" i ha criticat que el domini .cat no estigui registrat en aquest cas.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Valenciá, Valencia, 23/09/2009 - 22:50

Usuario Erc traidor probablemente te equivocas majo soy inmigrante senegales como los de arenys de munt jeje ahi como se te a visto el plumero chavalin,osea que segun tu ideologia mi opinión es imposible q sea de un valenciano "puro", no? jeje anda

#10 pos Yo, Regne de Valencia, 23/09/2009 - 20:58

lo que deuria de fer el govern cagalà, es no dir més tonteries, i reconeixer que ixa llengua que diuen tenen, es un dialecte, de la llengua Valenciana, Francesa i Aragonesa.
Que una mentira per milers de voltes que se diga, seguix sent una mentira.

#9 Andreu, Sant Just, 23/09/2009 - 19:10

Els immigrants espanyols de Valencia son els únics que s'emprenyen per que no es reconeix el valencià com un idioma, el qual no volen sentir ni parlar.

#8 Roger, Sant Feliu, 23/09/2009 - 19:03

Esquerra es un partit fundat amb la intenció d'acabar amb ERC i el seu nacionalisme. El primer ja ho tenen, el segon no han pogut ni podran. El camí cap a la independència ja es inaturable

#7 Erc traïdors, Lleida, 23/09/2009 - 19:02

Valenciá no diguis més tonteries, si segurament ets un immigrant d'andalusia,extremadura o múrcia..Els autòctons valencians catalanoparlants són una minoria al seu propi país. I si el valencià és un idioma,el cubà,panameny,mexicà també ho son