Política · 16 de Juny de 2009. 18:19h.

Huguet, el 'comecocos'

El conseller porta el rècord de càrrecs destituïts o dimitits

Huguet, el 'comecocos'

Josep Huguet

El titular d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, s'ha convertit en el conseller amb rècord absolut de càrrecs destituïts o dimitits per iniciativa pròpia després de la destitució de la comissionada d'Universitats, Blanca Palmada, que ha tingut un enfrontament soterrat amb les universitats públiques d'ençà de la seva arribada al càrrec.

La primera ensopegada d'Huguet va ser amb la diputada d'Esquerra Pilar Dellunde, doctora en matemàtiques, que s'havia d'incorporar com a alt càrrec a Universitats. Dellunde havia estat portaveu del grup parlamentari i presidenta de comissió, però quan va renunciar a l'escó no va arribar a cap acord amb Huguet. Posteriorment es va integrar a Esquerra Independentista, el sector crític liderat per Uriel Bertran.

El director general de Recerca, Xavier Hernández, també va dimitir per desavinences amb el conseller a l'inici de la legislatura i el passat mes de gener el secretari general de Comerç i Turisme, Emili Valdero. Valdero, de Reagrupament, se'n va anar denunciant, en la seva opinió, la "submissió" d'ERC al PSC.

També han plegat el director executiu de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), Estanislau Fons, i , Josep Anton Ferré, exdirector General d’Universitats, a més de dues directores generals de Comerç, Maria Segarra i Dolors Batallé. Finalment, també Antoni Serra Ramoneda, president de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQUA).

Dimissions d'Huguet

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 pepito, bcn, 16/06/2009 - 20:36

El que E-NOTICIES NO DIU és que La Mesa del Parlament de Catalunya rebutja la inciativa legislativa popular per convocar un referèndum d'autodeterminació

#4 Oriol, Vic, 16/06/2009 - 19:37

És difícil saber qui és el problemàtic. A mi m\'han dit que la Palmada no s\'entenia amb ningú. I, agradi més o menys, la veritat és que un càrrec polític s\'ha de rodejar de gent de confiança i que demostrin resultats.

#3 Marc Molins, Sabadell, 16/06/2009 - 19:16

Pep de Mataró, Ok!. Diuen que quan un Director General te un executiu que no li funciona, el despatxa i en paus; si en te dos parla amb ells i els fa canviar, però si en te molts que no li funcionen, el que ha de plegar és ell. Huguet dimissió !!

#2 tim, Barcelona, 16/06/2009 - 18:44

Cesar y dimitr es lo mismo.
Cesar se hace voluntariamente.
A nadie se le cesa. Se le destituye.
¿Es tan difícil?
Si por cada vez que se empleara mal ese verbo se pagaran 20 euros, la cosa se arreglaba

#1 Pep, Mataró, 16/06/2009 - 18:35

Doncs potser el problema és el Sr. Huget, no ?