Publicitat
Política · 22 d'Agost de 2008. 12:08h.

Huguet encarrega un mapa turístic identitari a gent de Sobirania i Progrés

El País diu que el 30% dels estudis, valorat en 43.000 euros, s'ha adjudicat a la plataforma liderada per Joel Joan

Huguet encarrega un mapa turístic identitari a gent de Sobirania i Progrés

Josep Huguet, en una reunió del govern

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, "ha creat 40 elements del patrimoni històric-cultural de Catalunya com arecursos d'elevat potencial turístic", segons informa El País, que també apunta que "per a això ha encarregat el mateix nombre de fitxes-estudis per valor de 43.000 euros en el pressupost de 2007- sobre aquests elements a un total de 24 professors universitaris, tècnics de museu i historiadors. D'aquesta xifra és destacable que un 30% d'aquests professionals formen part de Sobirania i Progrés, plataforma independentista amb vinculació o simpatia manifesta per ERC".

"Aquesta entitat està liderada per l'actor Joel Joan i també per dos professors universitaris redactors d'aquest mapa identitari: Oriol Junqueras, professor d'Història Econòmica a la Universitat Autònoma de Barcelona, i Agustí Alcoberro, docent en la Universitat de Barcelona i actual director del Museu d'Història de Catalunya. El 30% no només són els membres relacionats amb aquests estudis, sinó que també és la xifra d'estudis adjudicats a membres d'aquesta plataforma. Es tracta dels citats Alcoberro i Junqueras, als quals cal sumar a Pere Izquierdo, Jaume Perarnau, Ferran Toledano, Montserrat Comas i Güell, i Enric Pujol", afirma el diari de Prisa.

"Aquest estudi encarregat per Huguet persegueix 'convertir en producte turístic aquest patrimoni lligat a les identitats culturals i l'imaginari col·lectiu'. Per a això, la Generalitat exposa que pot establir-se un fet diferencial basant-se en elements com el paleolític o el neolític, o pel fet europeu. Més concretes semblen les apostes per mostrar el carlisme, el modernisme, la Batalla de l'Ebre o la Guerra dels Segadors. Entre els projectes en matèria turística de la Generalitat, també destaca l'aposta per 'potenciar el merchandising identitari català', encara que aquest últim factor encara està per determinar", conclou El País.

Publicitat
Publicitat

51 Comentaris

Publicitat
#51 Marc, Gavà, 24/08/2008 - 22:11

La propera estafada serà posar a la venda el Museu d'Arqueologia. Suposo que per això el desfan.
Visca ERC ! Fora antiguitats ! Fora museus!

#50 SOC CATALA, PUIGCERDA, 24/08/2008 - 17:25

AQUEST TAL PAYO JOEL JOAN QUI ES SUPOSO QUE ES UN MORT DA GANA UN LLEPA CULS DESPRES MADRID ENS ROBA QUINA COLLA DE PATETICS

#49 Pau, PPCC, 24/08/2008 - 16:45

Llegim bé: els qui han fet, i sobretot, cobrat, les fitxes són els historiadors que treballen per la Generalitat. Tot està ja publicat, però ells han fet un "tallar i enganxar" i han cobrat 1000 euros.
Jo també m'hi apunto.

#48 Juanc, Barcelona, 24/08/2008 - 16:18

Tanto estudio identitario denota una falta de identitat pasmosa....

#47 JORDI PUJOL EMPRESONAT A SARAGOSSA, EXILI A CERET, 24/08/2008 - 16:15

al bandarra que diu que l'unic martir va ser en caSANOVA PODRIA COMENÇAR AL REVÉS PER .pUIG ANTIC, JULIAN GRIMAU, HEINZ CHEZ, I NO CABRIEN AL ORDINADOR