Publicitat
Política · 17 d'Agost de 2009. 17:03h.

Huguet proposa reformar la Constitució

"El model autonòmic està esgotat"

Huguet proposa reformar la Constitució

Huguet, amb Montilla i Carod, en una imatge d'arxiu

Josep Huguet, conseller d'Innovació, Universitats i Empreses, ha proposat una reforma constitucional que passaria per la iniciativa parlamentària duta a terme des del Parlament, amb l'objectiu d'aconseguir un autèntic estat plurinacional. A la Universitat Catalana d'Estiu, el polític republicà ha indicat que "el model autonòmic està esgotat i estem en una fase postautonòmica". Huguet ha fet aquestes declaracions davant la possibilitat que el Tribunal Constitucional retalli l'Estatut en una sentència que s'espera sigui pública en els propers dies.

Huguet també ha suggerit que es desenvolupin els articles 150. i 150.2 de la Constitució per a aconseguir un traspàs directe de competències no presents a l'Estatut i recuperar "competències incloses en l'Estatut del 30 de setembre de 2005 i que van caure en el primer retall", que va patir l'actual text.

Dintre d'un paquet d'iniciatives amb cinc punts principals, el conseller d'Esquerra ha afegit en la necessitat de modificar les lleis orgàniques i estatals per compensar les limitacions que actualment té la Generalitat, dictar una legislació autonòmica que fregui els límits constitucionals tal i com els entén el TC, i una concertació bilateral entre el Govern i l'Estat amb l'objectiu de no envair competències i blindar les ja existents.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 ccc, bcn, 18/08/2009 - 09:53

la foto és d'una visita a NIssan? es podrien preocupar de problemes reals, com els treballador de NIssan i d'altres empreses q van al carrer cada dia mentre els polìtics es preocupen de fotesses i els sindicats es comporten com la màfia del port de NY

#15 ccc, bcn, 18/08/2009 - 09:51

jo tb estic d'acord en canviar la constitució, m'agradaria un estat federal, no asimètric, on el govern federal recuperès competències en urbanisme i educació, on la descentralització s'ha demostrat desastrosa.

#14 Constantí, Vilanova i la Geltrú, 18/08/2009 - 09:41

?????
Em sembla molt bé que els polítics d'Esquerra vulguin marcar paquet per no perdre encara més vots a les properes eleccions... però no tractem els votants d'idiotes si us plau!

#13 Josep-Empordà, Palafrugell, 18/08/2009 - 09:35

El tripartit només sap fer politica de titulars de prensa. Fora d'aixó, res de res.

#12 Pep, Vic, 18/08/2009 - 08:54

Si un trist Estatut va ser retallat i ara esperem que acabi en no res i va ser aprovat pel 80% del parlament com voleu reformar la constitució. La solució passa per pendre decisions al parlament català entenen que es l'únic òrgan sobirà de catalunya