Publicitat
Política · 8 de Juny de 2018. 10:16h.

I els Mossos on eren?

El rector de la UB al·lega que no va voler passar la "línia vermella"

I els Mossos on eren?

Societat Civil Catalana ha denunciat que durant els incidents que es van produir ahir dijous a la Universitat de Barcelona va reclamar la presència dels Mossos però el rectorat no va voler accedir a la petició de l'entitat per "no passar la línia vermella".

Dintre del recinte de la Universitat només hi havia una parella del servei de mediació de Mossos, els dos escortes que vetllen per la seguretat del president de l'entitat i una parella d'agents de seguretat privada que van arribar tard. A fora del recinte hi havia tres furgons d'antiavalots.

Finalment agents de paisà dels Mossos, agents de seguretat de la Universitat i alguns voluntaris de l'entitat van fer un cordó de seguretat perquè poguessin sortir els assistents a l'acte, entre els quals hi havia diputades de Ciutadans i algun ex diputat del PPC.

La protesta es va iniciar a les portes del recinte al crit de "fora feixistes de la universitat". Els concentrats van arribar a entrar al recinte i després d'algunes empentes van arribar fins a la porta d'on es feia l'acte.

El president de Societat Civil va piular al seu compte de twitter que "el rectorat de la UB ens ha exigit anul·lar un acte perquè no volia 'passar les línies vermelles d'autoritzar l'entrada dels mossos' per poder seguir amb normalitat el nostre homenatge a Cervantes...SCC seguirà lluitant per la llibertat i la convivència, no ens pararan, seguim!".

L'exdiputat de Ciutadans Antonio Robles va escriure que "mentre els estudiants i els CDR colpejaven les portes de l'aula Magna de la UB, cridaven i feien sonar sirenes per ofegar als ponents del record a Cervantes, el públic assistent va proferir crits de 'llibertat' i va aplaudir. En aquest moment vam d'abandonar l'acte".

Societat Civil Catalana "lamenta profundament que s'hagi produït aquesta desagradable situació, el seu gran objectiu és crear escenaris de convivència i concòrdia entre els catalans i poder expressar-se lliurement en qualsevol escenari i, per desgràcia, en aquesta ocasió no ha estat possible".

Publicitat
Publicitat

44 Comentaris

Publicitat
#29 Vlac, Barcelona, 10/06/2018 - 07:09

El que dirigía el cotarro era el terrorista Bentenachs. El de la gorra negra que aparece en la foto, no es estudiante: Es un mimoso de escuadra. Solo falta que el autor intelectual sea el Chistorra......

#28 La Bacallanera de Aglion, Badalona, 08/06/2018 - 23:34

Los Mossos estaban de parranda.

#27 Alejandro, Barcelona, 08/06/2018 - 20:48

Que dónde estaban los mossos? ¡Pues dónde iban a estar, mirando TV3!!!

#26 M. Pilar, Barcelona, 08/06/2018 - 19:57

Però, van deixar que la traspasessin els CDR!!! La inacció és també una forma d'acció!!!

#25 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 08/06/2018 - 19:29

"el rectorat no va voler accedir a la petició de l'entitat per "no passar la línia vermella".

La línea roja la habéis pasado al permitir que el fascismo campe a sus anchas en la universidad. Aunque claro, con un govern de extrema derecha es natural que pasen estas cosas.