Publicitat
Política · 1 de Juny de 2021. 21:58h.

I què passa amb els propietaris de pisos okupats?

El Govern crea un grup de treball per acontentar la CUP i evitar desnonaments judicials

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat que el Govern ha aprovat la creació d’un grup de treball per “garantir el dret a l’habitatge”. Ha explicat que es tractarà d’un “òrgan col·legiat i transversal, que proposarà mesures i actuacions per evitar situacions de desnonament i minimitzar el risc d’exclusió residencial”.

Peguntat per e-notícies sobre quines mesures proposa el Govern en suport dels propietaris de pisos okupats, molts dels quals no són grans tenidors, ha apel·lat a la "mediació" perquè s'eviti "anar a l'administració de justícia". La protesta de la CUP el passat 25 de maig al desnonament per ordre judicial d'un pis va suposar la primera topada entre aquesta formació i el nou Executiu.

“Aquest grup de treball se centrarà no només en els desnonaments sinó en tot el procediment previ. Hi entren també les mesures en matèria d’habitatge que permetin la mediació, que permetin les alternatives, que permetin el suport tant als arrendataris com als arrendadors per poder resoldre aquests temes i que no hi hagi d’anar l’administració de justícia”, ha explicat en la seva intervenció inicial.

“Som conscients que un procediment judicial d’aquest tipus és llarg i moltes vegades acaba amb una mala solució. No ens centrem només en el desnonament sinó en tot el treball previ”, ha afegit.

Durant la roda de premsa posterior a la reunió del Govern, Pere Aragonès ha assegurat que el dret a l’habitatge és una de les prioritats més urgents del nou Executiu davant l’actual situació de “crisi per l’impacte de la Covid-19”.

“La nostra responsabilitat ineludible és estar al costat de la gent i atendre especialment els ciutadans i ciutadanes més vulnerables i amb risc real de quedar-se sense un lloc digne on viure”, ha subratllat.

El grup de treball per garantir el dret a l’habitatge, que es posarà en marxa en els propers dies, estarà format pels departaments de la Presidència, que el presidirà; de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, en qui recaurà la vicepresidència, i d’Interior, Justícia i Drets Socials.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 FRAN BCN, Bcn, 02/06/2021 - 17:44

Bla bla bla......és a dir, trucar a.Desokupa.....

#9 Preguntes Infrecuents, Ca la Pilar , 02/06/2021 - 12:44

Amb els propietaris no pasa res, simplement que es fotin. Esta medida es la mas descarada, es un gobierno mafioso y comunista de facto. El blanqueo del robo, y la exaltacion del derecho a okupar, esta es la República Independiente de Catalonia. U vol el poble !!!! . Es Kosovo amb patomaca.

#8 Resistencia , Flors i violes , 02/06/2021 - 11:39

¿Qué pasará con los propietarios?
Que les zurzan.
Pondremos mediadores.
Traducción : dirán que cantidad tienen que pagar los propietarios para que los okupas se larguen.
Similar a lo que hacen empresas del sector, pero en este caso los mediadores se elegirán entre los de la CUP, y cobrarán un sueldo publico. Otro chiringuito más. A seguir

#7 David, FOLGUEROLES, 02/06/2021 - 10:59

Pues que va a pasar con los propietarios de pisos ocupados, vaya pregunta. Pues que volverá a votar a PSOE/PP ¡si es que no tienen remedio!

#6 El Sifoner, Castelló, 02/06/2021 - 10:47

(¿Y qué pasa con los propietarios de pisos okupados?)
Pues nada, no les queda otra que aquello de "DESOBEDIENCIA e INSUMISIÓN FISCAL" a la generalitat y ayuntamiento, no hay mas, mismo problema misma solución. Lo que no entiendo es porque no lo hacen todos los jóvenes, a ver si se rompe la baraja de una p..a vez, que ya esta bien.