Publicitat
Política · 19 de Novembre de 2009. 15:57h.

"I què, si el Constitucional diu que no som una nació?"

Carod pregunta "en què es notarà això en la vida quotidiana?"

"I què, si el Constitucional diu que no som una nació?"

Carod-Rovira, en una imatge d'arxiu

El vicepresident de la Generalitat, Josep Lluís Carod-Rovira, ha dit en una entrevista a COMRàdio que una eventual sentència adversa del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut de Catalunya tingui un vertader impacte real en la vida quotidiana dels catalans.

“L’impacte real de la sentència del Constitucional és bastant discutible. Imagini’s que ara el Tribunal Constitucional diu que Catalunya no és una nació. Bé, i què? En què es notarà això en la vida quotidiana? És a dir, la gent que no té feina en tindrà? Que posin en dubte el que vulguin, per mi el que compta és la voluntat del poble de Catalunya", ha dit Carod

"Si creu (el poble)que som el que som, i el Parlament de Catalunya ja ho va dir, ells no poden dir no, allò que va dir en el seu moment el Parlament de Catalunya no ha va dir. Escolti, vostès no hi eren”, ha argumentat Carod.

Carod Rovira també ha tret importància als rumors que apunten que els magistrats tombaran el capítol on es defineix Catalunya com a nació argumentant que “per més que el Tribunal Constitucional pensi que no, Catalunya pensa que sí. Però és que això ja passava durant el franquisme. Al franquisme ja ens deien que Catalunya no era una nació i no per això deixàvem de dir. Què farem ara amb tots els pactes nacionals que tenim, els hi canviarem el nom?”.

“Aquí el que cal és que aquest tribunal constitucional sigui substituït per uns nous membres que hi entrin i que siguin uns nous membres que representin el que és avui l’estat espanyol, que és un espai on conviuen en situació de desigualtat de drets diferents nacionalitats i regions. I que això es reflecteixi també en el Tribunal Constitucional perquè clar, si tots els del Constitucional són del mateix peu, calcen del mateix peu, ja m’explicarà quina sabata sortirà al final”, ha dit Carod Rovira.

Publicitat
Publicitat

52 Comentaris

Publicitat
#52 Catalanet, Lleida, 07/01/2010 - 23:40

Pregunta: Cuantos catalanes han muerto o han resultado heridos en la defensa de la nació catalana. Respuesta : Ninguno
Cuantos catalanes han muerto o han resultado heridos en la defensa de la naciíon española. Respuesta : Tantos que ni se sabe.

#51 MARC-SABATES.COM, Barcelona Catalunya //*//, 21/11/2009 - 07:29

CATALUNYA SOM UNA NACIO //*//
MARC-SABATES.COM

#50 Joanet, Barna, 20/11/2009 - 21:09

Jo ya no viviré, si Catalunya no es una nació y jo no soc nacional, per tant, no te sentit la vida per mi.

#49 perico de los palotes, Terrassa, 20/11/2009 - 18:52

no pasará nada Carod. Somos una comunidad autónoma y gracias. Cataluña tiene problemas mucho más graves...actualmente.

#48 LO SISCO EL RUTX, TERRASSA, 20/11/2009 - 18:24

Tu no ho notaràs pas gens...continuaràs mamant de l'erari públic i mantenint germans, amics i coneguts amb sinecures milionaries