Publicitat
Política · 7 de Novembre de 2008. 19:44h.

Ibarra acusa Maragall de trencar el model territorial del PSOE

"Els nacionalismes són el fre del desenvolupament autonòmic"

Ibarra acusa Maragall de trencar el model territorial del PSOE

Ibarra, amb Maragall

L'expresident de la Junta d'Extremadura Juan Carlos Rodríguez Ibarra afirma que l'expresident català Pasqual Maragall va trencar el pacte sobre el model territorial que els socialistes havien acordat a Santillana del Mar, l'agost de 2003, amb la seva proposta de nou Estatut català i, d'aquesta manera, justifica que el cap de l'Executiu, José Luis Rodríguez Zapatero, afirmés poc després a Barcelona que acceptaria l'Estatut que sortís del Parlament de Catalunya.

Al seu llibre "Trencant vidres", que es presentarà la setmana que ve, l'exdirigent extremeny defensa que avui "els nacionalismes han passat a ser el fre del desenvolupament autonòmic", i acusa els "nacionalistes perifèrics" de voler crear nous Estats per la via de debilitar l'actual "el màxim possible", un risc en què, segons la seva opinió, s'està incorrent amb les noves reformes estatutàries.

"No és estrany", argumenta Ibarra, "que Zapatero, que surt de la cimera [de Santillana] totalment satisfet que per fi els seus barons es posin d'acord en el model d'Estat, asseguri dos mesos i mig després que el que surti de Catalunya comptarà amb el seu suport. No podia imaginar que Maragall trencaria el compromís sobre el model territorial i aniria tan lluny".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 ton, sallent, 09/11/2008 - 17:41

Sr. Ibarra, quan s´acabin els fons de la Unió Europea, a qui li donarem la culpa, als catalans també. Feu bastant de fàstic, la veritat. Ja som grans sr. Ibarra, qui sel creu a vostè els seus conciutadans d`Extremadura?

#10 pepe pi, Socabras de la Bellota, 09/11/2008 - 00:49

L'Ibarra, com es habitual, desbarra... perque han fet quelcom, qualsevol socialista per impedir el presunt "trancament" d'en Maragall?

#9 Juanc, Barcelona, 08/11/2008 - 23:25

Si algo ha caracterizado la vida política de Ibarra es haber dicho siempre verdades como puños,aunque no sea el momento y sus afirmaciones no sean "políticamente correctas". Ojalá hubieran más Ibarras....

#8 Hug, Bagur, 08/11/2008 - 19:06

Ai ai aquest ibarra del Psoe del mateix partit del Montilla i per extensió d'ERC que dona suport a Montilla i a l'Ibarra.

#7 Gerard, Barna, 08/11/2008 - 18:29

Ibarra, Ibarra... el cas és que aquest nom em sona...no era una mahonesa?