Publicitat
Política · 9 de Novembre de 2008. 21:21h.

Ibarra proposa relegar CiU i ERC al Senat

L'expresident extremeny aposta per refundar l'Estat de les Autonomies amb el Príncep

Ibarra proposa relegar CiU i ERC al Senat

Ibarra diu que sent debilitat per Maragall

L'expresident de la Junta d'Extremadura, Juan Carlos Rodríguez Ibarra, proposa en una entrevista a El País una reforma de la Llei Electoral segons la qual "els regionalistes que no obtinguin un 5% de vots a nivell nacional, al Senat". "A Espanya no hi ha un fòrum autonòmic en el que discutir entre presidents autonòmics i amb el Govern", afegeix. La proposta significa, de fet, relegar tots els partits nacionalistes a la Cambra Alta. CiU, la força amb més representació, va obtenir en les últimes eleccions generals el 3,05% dels vots, el PNB l'1,20%, ERC l'1,17%. el BNG 0,82%, Coalició Canària un 0,65% i Na-Bai un 0.24.

Segons la seva opinió, "estan entrant tants nacionalistes al Congrés que el debat s'està prostituint" i aposta "per un sistema bipartidista o com el de Gran Bretanya, on hi ha un partit frontissa per no dependre de polítiques territorials". Ibarra considera també en un altre moment de l'entrevista que "el nacionalisme i la dreta han tornat. Els nacionalistes van demanar un referèndum; si no van complir el seu compromís, caldrà renegociar".

El líder extremeny proposa, de fet, una refundació de l'Estat de les Autonomies i afirma que "hauríem d'asseure'ns i revisar els pactes, veure què estem disposats a renunciar al mateix temps que manifesta que "si el Príncep entra a ocupar el tron en qualsevol moment, podria ser l'oportunitat per a un nou pacte institucional per a 30 anys o més". L'expresident extremeny afirma que té "una debilitat per Maragall" però que aquest es "va saltar" el model autonòmic pactat entre els barons territorials del PSOE en la reunió de Santillana del Mar. Rodríguez Ibarra afegeix que Zapatero va dir allò d'"aprovaré l'Estatut que surti del Parlament de Catalunya" perquè "tenia un compromís que el president català no posaria sobre la taula res que atemptés contra els principis del partit".

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#24 Gerard, Barna, 11/11/2008 - 03:01

Posats a ser cacics i barroers (lo de ficar-hi la corona pel mig ni ho comento) jo tinc una idea millor: deixar fora del sistema (i del finançament) les autonomies que no representin el 5% de població estatal. Firma señor Ibarra?

#23 E-1001, oliana, 10/11/2008 - 17:13

Don Juan Carlos no n'aprendrà mai. L'estratègia actual (des del 1714) és la millor (per ells)... "sin que se note el empeño" Anar donant peixet, .... que la mamella no faci figa.

#22 joan, manresa, 10/11/2008 - 17:10

Amb axó és posaran d'acord aviat el PSOE i el PP..,dons potser que cambiem tambe la Constitució,o que la puguin votar tots els que no van votar l'actual..,just tambe no..?..Ya cal que Deu ens agafi confesats,L'Inquissició ya torna...Desperta ferro...

#21 Josep, Blanes, 10/11/2008 - 14:50

Un ciudadano un voto. Tots som iguals! Fora la llei electoral actual.

#20 jcarles, Països Catalans, 10/11/2008 - 14:08

carles f.s.s. ¿VIC? (ho dubto); Madriz 400.000 funcionaris, ves a cagar.