Publicitat
Política · 8 de Desembre de 2017. 00:35h.

Iceta a Turull: "per què no dius la veritat?"

"Tu no has anat a la presó pel 155"

El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Miquel Iceta; i el número quatre de Junts per Catalunya per Barcelona, Jordi Turull, han protagonitzat una enganxada al debat electoral de TVE arran de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució i de l’entrada a presó dels exconsellers del Govern.

“Tu no has anat a la presó pel 155. Per què no dius la veritat? Qui t’ha posat a la presó? La decisió d’un jutge”, ha assegurat Iceta. El candidat de Junts per Catalunya li ha replicat que “quin jutge ho decideix? Qui ho decideix quan ja no ets aforat? Qui decideix que ja no siguem aforats? Qui ho decideix? L’article 155”. “Mentre tu estaves ballant, a alguns ens estaven emmanillant”, li ha etzibat Turull.

Respecte l’aplicació del 155, Iceta ha fet responsable a l’expresident Puigdemont. “Del que ha passat a Catalunya, el primer responsable és qui tenint la competència per dissoldre el Parlament i convocar eleccions, i havia decidit fer-ho, algú li va fer que es retirés i no ho va fer”, ha criticat. Turull, en canvi, li ha respost que “ets igual de responsable del 155 i de tot el que ha derivat”.

Mentrestant, la candidata de Ciutadans a la presidència de la Generlaitat, Inés Arrimadas, s’ha presentat com l’alternativa a l’independentisme. “No ens podem permetre quatre anys més de procés, cal recuperar la convivència i la normalitat institucional”, ha assegurat. Arrimadas ha assenyalat que “Catalunya està en una situació dramàtica: 3.000 empreses han fugit i la societat està dividida”.

El número dos de la llista d’ERC per Girona, Roger Torrent, per la seva banda, ha denunciat la “falsa democràcia” de l’Estat espanyol, on “hi ha presos polítics” i “s’ha pressionat perquè les empreses de l’Ibex-35 marxin de Catalunya”. Torrent, que ha participat en el debat en comptes de Marta Rovira, ha explicat que l’objectiu dels republicans és “implementar la indepència” i “construir la República social”.

El líder de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, ha demanat el vot per “acabar amb la unilateralitat, amb el 155 i recuperar la bilateralitat de la relació amb l'Estat”. Domènech també ha esgrimit polítiques socials “contra la precarietat i la desigualtat” així com per afavorir “el retorn dels joves que van marxar”.

El candidat del PPC, Xavier García Albiol, ha considerat que l’article 155 ha portat “estabilitat”, “legalitat” i “normalitat” a Catalunya. També s’ha dirigit a Turull per dir-li que “vostè ha estat a la presó no per ser independentista, sinó per intentar consumar un cop d'Estat”.

Finalment, el candidat de la CUP, Carles Riera, ha defensat la “desobediència” perquè “no és possible cap diàleg amb l'Estat per a poder exercir el dret d'autodeterminació”. “L’Estat espanyol està governant per neofranquistes”, ha manifestat. Riera ha afirmat que l’objectiu dels antisistema és la “construcció de la República des del Govern i el Parlament”.

Miquel Iceta i Jordi Turull
Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#32 Alejandro, Barcelona, 11/12/2017 - 01:12

Turull. Le reprochas a Iceta que bailara mientras algunos de tus delincuentes amigos estaban an la cárcel y ¿no le reprochas a Fuigdemont que estuviera en la ópera mientras Junqueras se aburre en la cárcel? ¡¡Menuda jeta tiene tío.

#31 M. Pilar, Barcelona, 10/12/2017 - 17:56

Manipulador Turull!!! Aquí només es podem manifestar els independentistes i expressar els seus desitjos, tot i que siguin contraris a les lleis i al pensament de la majoria de la ciutadania. Iceta ha respòs de manera ajustada a la realitat. Ell que va està lluitant dins l'últim moment perquè Puigdemont convoqués eleccions. Barrut Turull!!

#30 Credo indepe, Allabaix, 08/12/2017 - 20:33

Segons el llibre de capçalera, a França no et fiquen a la cangrí si declares l'independència d'un territori, no et penalitzen si declares una república mitjançant lleis parfticulars fetes a correcuita. Ans el contrari, et donen la Legion d'Honeur i un plat de cassoulet. I algúns s'ho arriben a empassar.

#29 Rodejet, Barcelona, 08/12/2017 - 19:17

Què curiosa és la vida, gairebé en el mateix moment que Galfinger s'erigia com a mestre de la honestedat, Donald Trump incendiava Orient Mitjà amb la seva darrera boutade.
Dos mestres de l'artifici i la fal.làcia.

#28 Sergi , Barcelona, 08/12/2017 - 18:33

Iceta, no et cansis, aquesta gent no diu la veritat ni per equivocacio, son tants anys mentin que ja no saben fer altre cosa.