Política · 19 de Març de 2017. 11:52h.

Iceta acusa el Govern de “fer malbé les institucions del país”

El dirigent del PSC demana al PSOE que recorri al TC els Pressupostos

Iceta acusa el Govern de “fer malbé les institucions del país”

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que demanaran al PSOE que presenti un recurs al Constitucional contra els pressupostos de la Generalitat que es debatran aquesta setmana entrant si inclouen qualsevol referència al referèndum independentista.

En el Consell Nacional de la formació, Iceta ha demanat a tots els càrrecs del partit que s'ajustin a aquesta decisió. “Si la majoria independentista s'encaparra en aprovar una llei de pressupostos amb una menció al referèndum il·legal, el PSC demanarà als companys del PSOE que interposin un recurs d'inconstitucionalitat contra el pressupost de la Generalitat”, ha dit.

“Us demanaria a tots que les votacions que es produeixin a qualsevol institució s'ajustin a la posició que el partit ha decidit”, ha afegit, a més de criticar que “quan les lleis es fabriquen fora i s'amaguen fins al darrer moment per la porta del darrera i de nit, no s'està fent servei al país, s'està fent malbé les institucions del país”.

El dirigent del PSC ha afirmat que seran bel·ligerants contra qualsevol mesura que es vulgui aprovar al Parlament que vagi contra l'estat de dret.

Iceta ha fet aquestes declaracions en el Consell Nacional que ha celebrat el PSC per aprovar l'acord que revisa el protocol de relacions amb el PSOE. Aquesta revisió vol tancar la ferida oberta entre els dos partits, després que els diputats del PSC al Congrés trenquessin la disciplina de vot del grup socialista en la investidura de Rajoy.

Amb aquest nou pacte de relacions, i després d'inscriure's en un cens, els militants del PSC podran participar en les primàries que farà el PSOE aquesta primavera per triar el nou secretari general, una batalla en la qual Miquel Iceta, que temps enrere va donar suport explícit a Pedro Sánchez, ja ha dit que es mantindrà neutral.

El nou protocol de relacions també estableix que PSC i PSOE hauran d'analitzar i consensuar les coalicions, pactes i aliances electorals que faci el partit català. El PSC defensa que aquest acord no suposa que perdin autonomia.


4 Comentaris

Publicitat
#4 gurguri, barcelona, 20/03/2017 - 09:39

ICETA es un político prudente, sabio y preparado.Lástima que el destino de los catalanes esté ligado a un grupo de "holygans" independentistas que nos llevan al abismo.

#3 oscar, barcelona, 20/03/2017 - 09:13

Venuts! fatxes!

#2 Josep-Maria, Barcelona, 20/03/2017 - 08:49

El PSC-PSOE és una instituc. del país. ¿Qui l'ha fet malbé? Hi ha una vella foto d'Iceta: assegut en el seu escó del Parlam., besa la mà de Camacho, que passa pel seu costat després d'una interv. anticat. Aquest és Iceta.

#1 bailarín, c, 19/03/2017 - 14:24

Au, ves-te'n a ballar al Luz de Gas, que només vals per això.