Publicitat
Política · 12 de Juliol de 2014. 09:15h.

Iceta augura que Espanya “tard o d'hora es trencarà”

Si “no es reconeix la nació” catalana

Iceta augura que Espanya “tard o d'hora es trencarà”

Iceta, en una imatge d'arxiu

Miquel Iceta, únic candidat a primer secretari del PSC, ha assegurat que Espanya “es trencarà” si no es reconeix la nació catalana. En una entrevista publicada aquest dissabte al diari El Punt Avui, manifesta que “sóc dels que creuen que Espanya és una nació de nacions, que ho diu el seu escut i la seva història. I, si no es reconeix, tard o d'hora es trencarà”.

“En una democràcia, si la majoria d'un poble vol marxar, marxarà. Però ha de ser una majoria clara durant molt de temps”, ha afegit després de dir que “’sha de fer un canvi profund en les relacions entre Catalunya i Espanya”.

D’altra banda, considera que “els responsables polítics que volen la independència han d'explicar els passos per arribar-hi. Hi ha gent que parla d'una declaració unilateral. No l'acabo de veure perquè, si el dia següent no et reconeixen els Estats Units, és fer l'aleta”.

Sobre la pregunta de la consulta ha dit que “jo he fet una proposta de pregunta perquè la que hi ha no es farà. Una llei de consultes populars no referendàries no serveix per fer un referèndum. I, després, perquè la pregunta és molt dolenta. És una pregunta encadenada”.

“Això és propi de les enquestes, no de les consultes o els referèndums. I, finalment, perquè sabem que hi ha una doctrina del TC que diu el que diu”, explica.

Publicitat
Publicitat

62 Comentaris

Publicitat
#47 Pep, La france, 13/07/2014 - 18:03

Lo q sí está claro es q su cortijo si q está roto

#46 Gongylus, Girona, 13/07/2014 - 12:58

Henry Ettinghausen, catedràtic d'estudis hispànics britànic: "Mai els catalans han volgut deixar de ser catalans a despit de segles de repressió i opressió. Diguin el que diguin les constitucions, la gent no en pot ser presonera indefinidament contra la seva voluntat".

#45 Gor, Barcelona, 13/07/2014 - 11:31

Iceta....,,,,,,,,,el último ..,,,,jajaja

#44 Kropotkin, Vic, 13/07/2014 - 10:39

Muy bien Iceta. C's necesita todo el apoyo que puedas ofrecer... Sigue asi que nos daras muchos votos mas. Gracias.

#43 Calimero, Barcelona, 13/07/2014 - 09:41

Me encanta ver como termina de disolverse el psc, jaja y desde sus filas se esmeran cada día en hacerlo.vais por buen camino y con iceta de jefe de demolición de aquí a las proximas elecciones habrán completado el trabajo y lo mejor es que los demás partidos no han tenido que mover ni un dedo..