Publicitat
Política · 9 de Juny de 2017. 18:52h.

Iceta qualifica l'acte del Govern de “camí que no porta enlloc”

“Ni s'ha signat una convocatòria, ni s'ha aprovat un decret, ni una declaració parlamentària”

Iceta qualifica l'acte del Govern de “camí que no porta enlloc”

Miquel Iceta

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha qualificat l'acte del Govern per anunciar aquest divendres la data i la pregunta del referèndum de “camí que no porta enlloc”, perquè “ni s'ha signat una convocatòria, ni s'ha aprovat un decret, ni una declaració parlamentària, ni tampoc un text legal en el que es pugui emparar aquest projecte de referèndum”. Així ho ha assegurat en un vídeo penjat al seu videoblog, on ha afegit que “tampoc ens han ensenyat aquestes lleis que estan elaborant a esquenes del Parlament”.

“Estem davant d'una altra jornada pretesament històrica que és només, una etapa més, en aquest camí que no porta enlloc que la majoria independentista ha imposat”, ha assenyalat el líder dels socialistes catalanes, qui ha considerat que “el referèndum no es produirà”. També ha advertit que “situar les institucions fora de la llei és una irresponsabilitat gravíssima” i “un enorme disbarat”.

Iceta ha avisat que “no hi ha solució unilateral”, sinó que “només hi ha una sortida: la del diàleg, la negociació i el pacte”. “Els governs de Catalunya i Espanya han de parlar i posar-se d'acord”, ha explicat. El primer secretari del PSC ha tornat a proposar la reforma federal de la Constitució perquè tingui “més autogovern, un millor finançament i un reconeixement del nostre caràcter nacional, del fet que Catalunya és una nació”.

El líder dels socialistes catalans ha assegurat que, en cas de celebrar-se el referèndum, el seu partit no hi participarà ni col·laborarà. Una actitud que ha demanat també als 'comuns'. “Tampoc els que volen un referèndum acordat haurien de prestar al seva col·laboració amb un referèndum unilateral que de fet és una via absolutament oposada a l'acord necessari per tirar endavant”, ha dit.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Juan, Terrasa, 09/06/2017 - 19:22

Estos socialistas veletas deberían de aclararse ,esta semana el alcalde de Terrassa aseguraba que los e garenses votaremos el referéndum

#1 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 09/06/2017 - 19:11

Olvídalo Iceta. A los independentistas que aún siguen en el barco ya no les comanda la razón, solo ese "sentimiento" supremacista que llena de lágrimas los ojos de Junqueras. Para ellos una España federal es un peligroso canto de sirena que les desviaría en su camino a esa Ítaca desconocida. Por eso su pregunta es binaria. Si/No. Como ellos.