Publicitat

El líder del PSC, que era partidari d'indults, rebutja ara l'amnistia

Iceta rectifica

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, considera que "no es donen les condicions" per articular una possible llei d'amnistia que permetés sortir de la presó els polítics independentistes presos. Així ho ha dit en una entrevista a El Punt-Avui després que en el passat es mostrés partidari d'indultar-los.

Iceta diu que "l’amnistia no correspon al que ha passat, és l’oblit, és dir que no ha passat res perquè considerem que les lleis que hi havia en aquell moment no eren justes. I no es donen aquestes circumstàncies".

El líder dels socialistes catalans destaca que "trencar l’ordenament jurídic té unes conseqüències penals" i recorda que "he perdut la veu al Parlament advertint sobre aquests riscos". "El que no podem dir és: 'Aquí no ha passat res', 'Això era una catxa'. I ho va dir una exconsellera. Pensar que tot això no tindria cap mena de conseqüències és ser molt temerari", sentencia.

Finalment, reitera que Catalunya "no té dret a l'autodeterminació", sosté que el 155 s'hauria de tornar a aplicar "si es torna a trencar amb la Constitució" i aposta per un avançament electoral a la comunitat, ja que "el Govern està dividit , esgotat i desorientat; ha fet fallida".

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#16 Xexo, Premia, 23/09/2019 - 11:08

Los socialistas son el cáncer de España son malos con avaricia

#15 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 22/09/2019 - 22:24

"El líder del PSC, que era partidari d'indults, rebutja ara l'amnistia"
Es lo que tiene haber empezado las elecciones. Hay que parecer moderado

#14 Willi, Barcelona, 22/09/2019 - 22:22

En Cataluña tenemos 3 PSOEs. El PSOE de la campaña para las autonómicas, el PSOE para la campaña de las generales y el PSOE de verdad.

#13 Florecilla silvestre, Sinsinati, 22/09/2019 - 18:29

Miquel Iceta:
“Hay que indultar a los presus pulítics”. [Modo ‘búsqueda de pacto Sánchez-ERC’ = On].
“Que los golpistas se pudran en prisión”. [Modo ‘campaña electoral del PSOE en toda España’ = On].

#11 Miquel, Girona, 22/09/2019 - 17:18

No es fan eleccions dins PSC o puestos a dedo??