Publicitat
Política · 7 de Novembre de 2018. 11:24h.

Iceta retreu a Torra que parli en nom del poble

"Pujar al faristol d'aquesta cambra en nom d'un poble oprimit és ridícul"

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha retret al president de la Generalitat, Quim Torra, que parli en nom del poble de Catalunya i li ha demanat que "no s'arrogui la representativitat del conjunt del poble, que no la té".

Iceta ha criticat la intervenció del president: "Si no ho he entès malament, vostè ha comparegut per dir-nos que el poble de Catalunya no donarà suport a Pedro Sánchez i que està indignat per les acusacions de la Fiscalia. D'entrada, li vull dir que és absolutament ridícul que parli en nom d'un poble oprimit".

El líder dels socialistes catalans ha recordat que "els dies 6 i 7 de setembre es va burlar el reglament del Parlament". "Hi va haver una decisió conscient de vulnerar la legalitat per part del govern de la Generalitat, i ara no poden dir que no saben com hem arribat a aquí", ha afegit.

"És tan absurd dir que no es va cometre cap delicte, perquè es van saltar la Constitució, com dir que això s'ha de resoldre amb llargues penes de presó. Qui els parla ha dit des de sempre que veiem desproporcionada la presó preventiva, i que no veig delicte de rebel·lió, i fins i tot jo vaig parlar d'un eventual indult", ha recordat.

Finalment, Miquel Iceta ha manifestat que "nosaltres defensem l'Estat de dret, la Constitució i el poder judicial, i acatarem les sentències encara que no ens agradin". "Què vol dir vostè quan diu que no acatarà la sentència?", ha preguntat a Torra.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#10 Laughter, L'H-España, 07/11/2018 - 23:04

Torra parecía estreñido...

#9 Kropotkin, Vic, 07/11/2018 - 18:19

Iceto (si pones Iceta se lo toman como una indirecta), qué gran ministra que se perdió el chanchástico Pedro Chánchez....
Ah, no calla, no me acordaba que ya tenía totos los cupos, y cupas, y cupus, (sobretodo las cupas y lus cupus), ocupados....
Juas, juas, juas

#8 Cajonacona, Barcelona, 07/11/2018 - 15:13

Poble oprimit? Que poca verguenza. Precisamente los pijos ricos, pueblerinos si, pero pijos ricos se quejan de opresion. Oprimidos estamos desde hace un año los que sin ser nacionalistas españoles no aceptamos ser nacionalistas catalanes. Por eso como decis vosotros: ni olvido ni perdon. Ya caereis. Sois el hazmerreir de Europa

#7 OVNI, ELX, 07/11/2018 - 14:01

Avui fa 359 anys del tractat dels Pirineus, mitjançant el qual les monarquies espanyola i francesa van partir la nació catalana en dos. Perpinyà restava en una banda i Barcelona, València i Palma en una altra. Fins i tot la comarca de la Cerdanya està dividida en dos. aquest és el nostre "mur de Berlín".

#7.1 OFNI, EL CARXE, 07/11/2018 - 15:21

"Avui fa 40 anys que em va sortir un furúncul al cul i que me´l vaig treure amb una bona dosi de ratafia."
Vicenç Pardal,Després.

#6 A.Perez, Tarragona, 07/11/2018 - 13:39

El pobre es terrible. fa basarda. Sobretot el poble ingenu, espontani, pueril. El que els politics anomenen "el poble", en fi
Josep Pla