Publicitat
Política · 13 de Juliol de 2014. 22:41h.

Iceta surt escollit amb un 54% d'abstenció

Només un 46% dels militants voten a les primàries del PSC

Iceta surt escollit amb un 54% d'abstenció

Iceta, durant la roda de premsa

Miquel Iceta ha estat elegit nou primer secretari del PSC amb el 85,04% dels vots en unes primàries en què es presentava com a únic candidat. Iceta ha estat l´únic candidat que ha reunit els avals necessaris. Un 46,7% del cens dels militants han votat, el que significa uns 9.650 militants sobre les 20.658 persones amb dret a vot 20.078 militants del PSC i 580 membres de les joventuts-.

Iceta, ha afirmat després de ser escollit, que “avui el PSC ha parlat. Els seus militants han parlat en un procés participatiu amb total transparència. Avui el PSC ha decidit que jo sigui la persona encarregada d’encapçalar el partit i de proposar al Congrés la nova direcció”.

“I dir-vos que ho faig amb sentit de la responsabilitat, molt socialistes han dit que es volen posar en marxa, posar-se dempeus, que volen traçar una alternativa progressista als governs conservadors de Catalunya i Espanya”, ha afegit.

En roda de premsa després de saber-se els resultats dels escrutinis tant de l’elecció del nou Primer Secretari del PSC com del nou Secretari General del PSOE, Miquel Iceta ha assegurat que defensarà “idees socialistes, catalanistes, federalistes, europeistes, ecologistes, feministes, en definitiva aquelles que es defineixen com a principis del PSC”. “Treballaré conscient del resultat obtingut, conscient d’aquest suport, conscient que el nostre partit no es un partit d’unanimitats”, ha afegit.

“També vull adreçar-me a la societat catalana: el PSC és el partit cridat a exercir l’oposició al Govern de Catalunya, el partit que s’ha proposat com a fita evitar un xoc de trens, aportar solucions concretes als problemes d’encaix entre Catalunya i Espanya. No defallirem en aquest esforç”, ha explicat Iceta.

I ha comentat que “està proporcionant molts maldecaps, moltes pors, moltes incerteses a moltes famílies catalanes. Haurem de fer una alternativa a les polítiques austeritat a nivell català, espanyol i europeu”.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 El nauxer, Viladecans, 14/07/2014 - 09:36

Quina fe i confiança tenen els propis PS"C?", amb la seva formació? Simptomàtic. Que es treguin la careta i es digui d'una vegada PSOE.

#2 cesc, Badalona, 14/07/2014 - 07:38

Un altre tiular: Menys de la meitat de la militància tria que serà l'ecollit per acabar d'ensorrar el PSC.

#1 cesc, Badalona, 14/07/2014 - 07:35

Tradueixo el titular: El PSC no interessa ni a més de la meitat dels seus militants. #PSCfail