Política · 14 de Juliol de 2017. 15:36h.

Iceta veu el procés “en fase de descomposició”

El líder del PSC i Pedro Sánchez presenten “el projecte en comú dels socialistes catalans i espanyols”

Iceta veu el procés “en fase de descomposició”

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, s’ha referit als canvis en la composició del Govern de la Generalitat, uns canvis que “demostren que estem en fase de descomposició política”. Per al primer secretari del PSC, “el problema de fons no són els canvis de govern, sinó la mala tria d’objectius i d’instruments per part dels independentistes”.

Iceta s’ha mostrat especialment sorprès per la destitució del conseller d’Interior, Jordi Jané, que fa tot just una setmana va aconseguir que es reunís la Junta de Seguretat després de 8 anys. “Sembla que el castiguen, enlloc de premiar-lo, que seria el més lògic”, ha lamentat.

Iceta i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, han presentat la Declaració de Barcelona, un “document en què els socialistes mostrem el nostre projecte, el camí en comú dels socialistes catalans i espanyols, i que demostra que hi ha alternativa, que hi ha solució, i que hi ha motius per no resignar-nos”, ha ressaltat Iceta després d’”agrair la sensibilitat política i el compromís del PSOE en un moment especialment delicat per a Catalunya”.

En aquest sentit s’ha pronunciat també el líder del PSOE, Pedro Sánchez, que ha assenyalat que “aquesta declaració conjunta demostra la unitat d’anàlisi, de vies de solució comunes, de camí compartit de PSC i PSOE”, unes propostes que passen principalment per la reforma de la Constitució espanyola.

Sánchez ha destacat que “la Declaració de Barcelona fuig de la falsa disjuntiva entre dues úniques opcions: o blanc o negre, o ruptura o immobilisme” i ha recordat que “la política va més enllà de l’estricte i escrupolós compliment de la llei, perquè sinó governarien els jutges” i ha sentenciat que “cal reivindicar la llei, sí, però també la política y els punts de trobada”. Iceta ha afegit que, “efectivament, complint la llei no es resol el problema”.

Els dos líders han destacat que el document estableix solucions immediates i de fons i, en aquest sentit, Sánchez ha convidat el conjunt de forces polítiques parlamentàries a ajudar els socialistes a abordar els punts d’aquesta reforma “imprescindible per recomposar consensos trencats”.

Una reforma federal, ha insistit el secretari general del PSOE, que "no només aborda la qüestió territorial i de finançament, sinó també el blindatge de drets i llibertats”.  Un canvi, ha conclòs Sánchez, "molt necessari després de gairebé 40 anys d’aprovació de la Constitució”.

5 Comentaris

Publicitat
#5 Jonatan, Tarragona, 14/07/2017 - 23:04

Si fa 5 anys em diuen que els unics que el 2017 tenen solucions reals per a Catalunya son el socialistes no m'hauria cregut.

#4 Miquel, Blanes, 14/07/2017 - 20:06

Descomposició ?
Això em sona a PSC,.... si més no mentre el PSC sigui la minyona del PSOE.

#3 Tiburon, Berga, 14/07/2017 - 18:24

Me puede poner alguien alguna de las medidas o ideas q han propuesto.
Gracias, quitando lo de la reforma de la constitución, q quiere reformar, porqué yo no se q quieren reformar.

#2 Jos, VNG (South Denmark), 14/07/2017 - 17:57

Els socialistes catalans són també espanyols.

#1 Alejandro, Barcelona, 14/07/2017 - 17:37

Pues sí, hace un pestazo que tira para atrás.