Publicitat
Política · 19 de Maig de 2010. 15:01h.

Iceta veu "un possible cas Convergència"

"Artur Mas ha de deixar clar que no ha utilitzat el Palau per encobrir donatius"

Iceta veu "un possible cas Convergència"

Iceta, a la seu del PSC, en una foto d'arxiu

El viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha considerat que, davant les informacions que apunten a la vinculació entre el cas Palau de la Música i Convergència Democràtica de Catalunya,“Artur Mas ha de comparèixer avui mateix davant dels mitjans de comunicació, mirant als ulls dels ciutadans, per afirmar de forma solemne i inequívoca, que els diners que la fundació de Convergència va rebre del Palau de la Música Catalana no tenien res a veure amb l’adjudicació a una important empresa constructora de les obres de la línia 9 del metro i de la Ciutat de la Justícia per part del Govern de Catalunya els anys 2001 i 2003”. “Artur Mas ha de deixar clar que CDC no ha utilitzat el Palau de la Música per encobrir donatius d’empreses adjudicatàries d’obra pública”, ha afegit.

En roda de premsa al Parlament, Iceta s’ha referit a les “gravíssimes imputacions” que afecten al partit que dirigeix Mas “i al govern del que formava part, com a conseller d’Economia primer i com a Conseller en cap després”. Segons el viceprimer secretari del PSC, “avui hem conegut uns fets que, de confirmar-se, serien l’escàndol de corrupció política més important dels darrers 30 anys a Catalunya; avui estem davant de l’inici d’un possible ‘cas Convergència’”.

“Sabíem que diners del Palau de la Música havien anat a la Fundació de Convergència Democràtica de Catalunya. Sabíem que diners del Palau de la Música Catalana havien anat a parar a Angel Colom per pagar antics deutes del Partit per la Independència, en el procés de la seva incorporació a Convergència Democràtica, partit en el que ocupa avui un important càrrec de responsabilitat”, ha dit el portaveu socialista, per qui “per a nosaltres, aquests fets ja constituïen un escàndol gravíssim, un escàndol que no havia merescut cap explicació, petició de disculpes o assumpció de responsabilitats per part d’Artur Mas”.

“Renovem la nostra confiança en el sistema judicial i el nostre absolut respecte per la presumpció d’innocència, però avui el que resulta incomprensible és el silenci d’Artur Mas”, ha conclòs.

De la seva banda, la portaveu d'ICV al Parlament, Dolors Camats, ha dirigit una carta als grups parlamentaris proposant la creació d'una comissió d'investigació. A la carta, Camats afirma que els fets són "d'una gravetat extrema" i que "és una tasca ineludible d'aquest Parlament esbrinar la veracitat d'aquestes informacions". Per aquesta raó es considera "necessària" la creació de la comissió d'investigació.

I la portaveu d'Esquerra al Parlament, Anna Simó, ha manifestat en roda de premsa que "els fets del Palau es reomplen de contingut per a CiU amb els milions d'euros que, segons un mitjà de comunicació, haurien pogut rebre de grans constructores a través del Palau de la Música". Simó ha lamentat que la federació mantingui el seu silenci davant d'imputacions tan greus i considera que "ells haurien de ser els principals interessats a donar explicacions ràpides, clares i aprofundides i retornar tots els diners per esvair qualsevol ombra de sospita sobre el seu partit".

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#34 Terraxa, Terrassa, 20/05/2010 - 08:45

I han tardat tants anys a saber-ho? Amb tots aquelles auditories que denunciaven la roba bruta i que amagaven al calaix de sota. Segur que ells també surten en algun assentament. Ah, no , que a ells La Caixa els perdona els crèdits. TOTS a la presó

#33 Ben, Reus, 20/05/2010 - 08:42

Aquestes coses son les que m'han fet abandonar la meva militància en un partit catalanista tradicional i gris i passar-me a defensar obertament la constitució d'una candidatura independentista transversal.

#32 Siscu, Artesa de Segre, 20/05/2010 - 07:34

Aquestes coses son les que m'han fet abandonar la meua militància a ERC i passar-me a defensar obertament a CiU.

#31 kim, Lleida, 19/05/2010 - 21:35

M'agradaria que algú es dediqui a publicar, un dia, els augments de sous a càrrecs polítics que hi han agut des del 2003( neixament del tripartit) fins avui. Parlo d'ajutaments, consells comarcals, etc...és una vargonya.

#30 jordi, alcarràs, 19/05/2010 - 21:11

ja ha començat la guerra bruta i la manipulació dels mitjans de comunicació del PSC, sou tant bruts , teniu por de tornar a perdre les eleccions,aneu a espanya a fer politica si us plau.