Política · 18 d'Agost de 2010. 18:13h.

ICV alerta el PSC sobre el relleu de Múgica

"No pot acceptar qualsevol proposta com a candidat de Defensor del Poble"

ICV alerta el PSC sobre el relleu de Múgica

Enrique Múgica, en una imatge d'arxiu

El president del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Jaume Bosch, ha demanat al PSC que si "vol ser coherent en la defensa de l'Estatut, no pot acceptar qualsevol proposta com a candidat de Defensor del Poble".

Bosch, qui ha assistit a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), ha instat els socialistes catalans a no acceptar qualsevol nom com a successor d'Enrique Múgica, sobretot després de l'inici d'actuacions contra la Llei d'Acollida que ha culminat amb un recurs de María Luisa Cava.

Per al dirigent ecosocialista, aquesta actuació "té molt més a veure amb interessos partidistes que amb defensar cap tipus de poble". Bosch ha assegurat que "no es pot entendre o acceptar que una institució de l'Estat estigui actuant per intentar guanyar allò que el PP o que un partit minoritari com C's perden a les urnes". I ha afegit que no és que Catalunya tingui un problema, que també, sinó que el té "bàsicament" l'estat espanyol i el PP i el PSOE, que estan aconseguint que el poble de Catalunya s'allunyi d'Espanya "per la línia d'utilitzar les institucions contra la voluntat del poble català".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 19/08/2010 - 17:22

Bosch té tota la raó: tant el Tribunal Constitucional com el Defensor del Poble són emprats de manera partidista, per a imposar les ideologies que perden als parlaments. És una vergonya i un joc brut propis de república bananera.

#5 emilio, a@a.com, 18/08/2010 - 21:27

el de Iniciativa reprochando a Ciudadanos por ser un partido minoritario.... A lo que hemos llegado!!! Le dijo la sarten al cazo.

#4 Jesús, Gavà, 18/08/2010 - 20:11

Los comunistas estos del "todo a cien" no pierden oportunidad de hacer el ridículo y ponerse en evidencia. La "voluntat del poble català" dice el sujeto con voz grandilocuente y engolada. Pandilla de farsantes demagogos.

#3 Kropotkin, Vic, 18/08/2010 - 19:44

Supongo que el individuo ese de ICV le gustaría mas ver de Defensor del Pueblo a Alavedra, Prenafeta o Millet. Menudos elementos se han juntado en ICV. Y encima van por la vida de izquierdistas... Jua, jua, jua,...

#2 MFR, Vic, 18/08/2010 - 19:10

¡Múgica, bravo, valiente, luchador antifascista!. Saura, Huget, dimisión ya que se hace tarde... sí, sí,... comprendo que renuciar a dos mensualidades muchos mayores que las del propio presidente de España... por decencia por favor, dimitan ustedes.