Publicitat
Política · 23 de Novembre de 2009. 18:41h.

ICV aposta per la reforma de la Constitució

"La Constitució s'haurà de reformar si l'Estatut no hi cap"

ICV aposta per la reforma de la Constitució

Joan Herrera, durant la seva intervenció al foro Europa Tribuna Catalunya (foto: ACN / Pere Francesch)

El secretari general d'ICV i candidat d'aquesta formació a les pròximes eleccions al Parlament, Joan Herrera, ha avisat aquest dilluns que si l'Estatut no hi cap a la Constitució, "la Constitució té un problema i s'haurà de reformar. Si a aquesta Constitució no hi cap un model federalitzant és que o cal canviar la Constitució o el Constitucional", ha apuntat.

Segons Herrera, "si l'Estatut referendat a Catalunya, pactat entre el Parlament i el Congrés dels Diputats no és constitucional el problema és a la Constitució o al Tribunal Constitucional". De fet, ha avisat que sinó "qui té un problema és Catalunya i l'Estat", i "el que passarà és que no acceptaran allò que som com a catalans. Si allò que som no hi cap a la Constitució, la Constitució té un problema i s'haurà de reformar", ha destacat.

Ha afegit que està "convençut que [el Tribunal Constitucional] reconeixerà la plena constitucionalitat de l'Estatut". Herrera ha manifestat que si hi ha una sentència adversa "cal unitat i fermesa", tot i que ha reconegut que no espera una sentència contrària al text estatutari: "L'Estatut és constitucional i només contemplo aquest escenari", ha  afirmat.

Herrera ha destacat que les recents paraules del president, José Montilla i les del conseller d'Interior i president d'ICV, Joan Saura, s'emmarquen "en el sentit comú". Montilla va reclamar als membres del Tribunal Constitucional "responsabilitat històrica" i que no malmetin de forma "temerària i imprudent" l'esperit "obert i integrador" de la Constitució. De la seva banda, Saura va demanar la dimissió en bloc dels membres del Tribunal Constitucional.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat