Publicitat
Política · 22 d'Abril de 2015. 14:04h.

ICV busca el vot magrebí del Vendrell

Mohammed Hammou anirà tercer a la llista

ICV busca el vot magrebí del Vendrell

Mohammed Hammou, amb Duque

La coalició Iniciativa - Els Verds que es presenta al Vendrell és la única formació que incorpora un membre d’origen magribí a les seves llistes, en una ciutat on la immigració provinent del Marroc és la més nombrosa. Mohammed Hammou ‘Jalid’ ocupa el tercer lloc de la llista electoral.

El cap de llista de la formació, Àlex Duque, espera que amb aquest fet la comunitat magribina del Vendrell que té dret a vot es pugui mobilitzar. “Creiem que hem de vincular aquesta població políticament, i la manera de fer-ho és aconseguint que votin”, apunta Duque.

El candidat remarca que amb la presència de Jalid al número 3 “hem fet un pas endavant i hem obert una porta, que esperem que altres partits segueixin en el futur”. “La immigració ha de ser part de la solució, no el problema”, sintetitza Duque, que posa l’exemple de països com França o Bèlgica, “on molts ciutadans d’origen immigrant tenen representació al consistori”.

Mohammed Hammou té 35 anys i viu al Vendrell des del 2004. Segons Duque, és una persona “molt integrada i també molt involucrada dins la comunitat àrab, amb inquietuds, el tipus de persona que busquem”. Per ICV, la seva elecció en el número 3 de la llista és “un acte de normalitat”.

Al Vendrell, la immigració suposa un 17% de la població, de la qual el 40% és d’origen magrebí. L’elevat atur (pròxim al 25%) ha colpejat la ciutat i ha erosionat la convivència entre ciutadans. També ha provocat que el partit PxC tingui 5 regidors i sigui la tercera força.

Duque creu que bona part de la població magrebina del Vendrell “es sent exclosa i criminalitzada per PxC, raó per la qual s’han apartat de la política”. El candidat d’ICV espera que això canviï aquest any. Segons els seus càlculs, prop de 500 magrebins tenen dret a vot a les municipals en tenir la nacionalitat espanyola. El partit espera arribar a bona part d’aquesta comunitat.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#15 adan, tarragona, 24/05/2015 - 12:41

Esta gentuza de Izquierdas deberían desaparecer. Ahora se han buscado a Harry Potter, para ver si haciendo magia recogen más votos. La cara de retrasadito que tiene ese de ICV.

#14 Ramon de les olives, Barcelona, 23/04/2015 - 13:57

Si tots els magrebins que hi viuen al Vendrell s'empadronen i voten a ICV guanyaran els 21 regidors!

#13 Juan Francisco , Huesca, 22/04/2015 - 18:08

Me parece que van a hacer un pan como unas hostias, como dice el refrán. A ver si hay suerte y estos comunistas del jurásico desaparecen.

#13.1 pepe, andorra capital jerusalen, 23/04/2015 - 13:26

totalmente cierto, Juan Francisco Marco Alvaro, xq la verdad es q kibbutz, lo q se dice kibbutz-kibbutz, cada dia os quedan menos.

#12 spanish, madrid, 22/04/2015 - 17:32

claor han conseguido que nadie de aqui les vote......hay que buscar magrebies valeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

#11 les coses claretes, cat, 22/04/2015 - 17:21

MUSULMANS = ULTRA-CONSERVADORS D'EXTREMA DRETA

però als Comunistes els mola massu, odien els Conservadors Cristians però s'abracen al ultra-Consersevadors Islàmics de costums totalment d'Extrema-Dreta

sabíeu que els de Charlie Hebdo eren Comunistes? els va surtir el tir per la culata

#11.1 Isabel, Barcelona, 22/04/2015 - 17:47

Avui ets tan jueu d'armari que fins i tot, per primera vegada, t'has descuidat parlar dels teus. Persevera-hi, ruc.