Publicitat
Política · 6 de Desembre de 2008. 15:46h.

ICV creu que la Constitució ha de reconèixer "el dret a l'autodeterminació"

Joan Herrera demana unitat catalana per a frenar un pacte PSOE-PP per una possible reforma

ICV creu que la Constitució ha de reconèixer "el dret a l'autodeterminació"

Joan Herrera

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha instat al Govern a reformar el la Constitució Espanyola "sense apriorismes ni límits", en motiu del 30è aniversari de la seva aprovació. Així, Herrera ha volgut deixar molt clar que "des d'ICV direm que no a una revisió de la Constitució que només plantegi la successió de la Corona".  "La Constitució no és ni sagrada ni immutable i s'ha d'evidenciar la necessitat de reformar-la perquè un text que no s'ha tocat en trenta anys pot acabar per no servir. Cal que s'adapti a la nova realitat", ha afirmat Herrera.

En aquest sentit, segons Herrera, "la Constitució ha de preveure i regular el reconeixement de la plurinacionalitat en tots els seus Títols i, com a conseqüència, el dret dels pobles a l'autodeterminació, des dels principis del federalisme". Així, Herrera ha detallat que "cal una nova redacció en sentit federal que a més haurà de reconèixer el caràcter plurinacional, pluricultural i plurilingüístic de l'Estat, així com regular en la igualtat de drets l'oficialitat de les llengües castellana, catalana, basca i gallega".

Herrera ha advertit que no pot ser que la reforma constitucional sigui només un text pactat pel PSOE i PP, i "el que no pot ser és que la reforma constitucional sigui només per canviar quatre coses, i tampoc no pot ser l'excusa per a una recentralització de l'Estat encapçalada pel PP però seguida pel PSOE". Davant aquesta possibilitat, ha dit, "entenem que a Catalunya ha d'haver una postura exigent i unitària".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Andalús, Mollet del V., 07/12/2008 - 20:30

Lo crea o deje de creer este muchacho o sus cofrades, es algo perfectamente prescindible, no ya para el público en general, sino incluso para ellos mismos y sus distinguidos familiares. Son parásitos. cuatro piojos en la pelambrera de los sociatas.

#8 trini c.c.z., VIC, 07/12/2008 - 14:01

De eso nada monada.......

#7 Cesc, Riudoms, 07/12/2008 - 10:56

A aquesta gent ni cas. Si per ells fos la Constitució hauria d'abolir la propietat privada.

#6 Albert, Lleida, 07/12/2008 - 09:20

Es volen fer perdonar per la xusma separatista, però no els hi serveix per res perquè que per ells continuen essent iguals que el PP o el PSOE. Només caldrà veure els comentaris que els separatistes escriuran en aquesta mateixa notícia.

#5 Josep, Terrassa, 07/12/2008 - 06:51

Quan dimonis us cansareu de perdre el temps? La constitucio espanyola no regularà MAI el dret dels pobles a l'autodeterminació. La indepenència no la vol ni un de cada quatre votants de l'Herrera, i per tant que convenci primer als seus.