Publicitat
Política · 26 d'Agost de 2015. 14:37h.

ICV creu que perseguir els manters "fomenta el racisme"

El diputat Josep Vendrell afirma que "no és el manter el que provoca la competència al petit botiguer sinó les grans superficies"

ICV creu que perseguir els manters "fomenta el racisme"

Josep Vendrell

El diputat d’ICV-EUiA Josep Vendrell ha afirmat que “no és el manter el que provoca la competència al petit botiguer sinó les grans superficies”. Vendrell ha fet aquesta afirmació durant la compareixença del conseller d’Interior, Jordi Jané, per explicar els aldarulls de Salou.

El parlamentari també ha manifestat que perseguir els ‘top manta’ “fomenta el racisme” i, en al·lusió del drama dels refugiats, que “aquest estiu sento vergonya de la Unió Europea i de ser europeu”. En la seva opinió els manters és un problema “d’exclusió social” tot i que ha admès que la majoria estan “en situació irregular”.

El portaveu d’ERC, Pere Aragonès, també ha reconegut que molts van entrar “irregularment a l’Estat espanyol” i que “no hi ha una manera de reenganxar-se” amb l’actual Llei d’Estrangeria però que “només amb l’actuació policial no s’arreglarà”.

Eva Granados, del PSC, ha afirmat per la seva banda que els manters es dediquen a “una activitat de subsistència” i ha lamentat que el PP “en la seva darrer reforma del Codi Penal” hagi penalitzat aquest fenomen. En la seva opinió, “els discursos xenòfobs -en al·lusió a Xavier García Albiol- no arreglen absolutament res”.

Els únics que s’han mostrat més crítics han estat el portaveu del PPC, Enric Millo, i el president del grup de Ciutadans, Albert Rivera. Millo ha manifestat que al conseller “li van tremolar les cames” a Salou i que “no s’ha actuat amb la suficient contundència”. També ha responsabilitzat a la “manca de coratge” del conseller al fet que s’han incrementat “les actituds violentes” de mantes en diverses localitats catalanes.

Finalment, Albert Rivera ha recordat que els manters són persones que han entrat “il·legalment" i ha destacat, en rèplica a altres partis, “la vulnerabilit de la gent que paga impostos. Rivera ha afirmat que no s’actua contra la venda ambulant “per prejudicis ideològics” i que “fer les complir les lleis no és anar contra els pobres”.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Membrives, Palafrugell, 27/08/2015 - 18:25

A la hora de votar no deberíamos hacerlo a los partidos que siempre han apoyado antes a lo de fuera que lo de casa, como estos comunistas de pacotilla de ICV.

#6 Antoni Ferret, Barcelona, 26/08/2015 - 21:04

Sobre la venda ambulant, s'ha de fer un pacte: quan hi hagi plena ocupació i tothom tingui feina, aleshores caldrà prohibir la venda ambulant. Abans NO. No se'ls ha de molestar, perquè és la seva manera de guanyar-se la vida.

#5 Etrusco, Tarragona, 26/08/2015 - 20:22

A ver si de una vez por todas ICV acaba desapareciendo.

#5.1 Fenicio, Roda de Bará, 27/08/2015 - 17:24

Pronto, pronto... no creo que lleguen a dos o más comicios. Siempre han sido un estorbo dentro de la política de este país.

#4 willie, Sant Boi, 26/08/2015 - 17:15

OK, persigamos solo el fraude y el pirateo si los que la cometen son blancos. Blancos y heterosexuales, sino sería homofobia. Y hombres, lo contrario sería machismo. Y españoles, que no nos acusen de xenófobos.

Y no lo apliquemos solo a los manteros, también a ladrones, violadores, que no se diga.

#3 estos SI que nos boicotean, Terrassa, 26/08/2015 - 17:14

Saves lo que fomenta el racismo de verdad ? Que en un barrio como el de Ca n´anglada de Terrassa la mayoría de sus habitantes marroquies senegaleses musulmanes en general, 8000 msolo consuman en sus bares y en sus tiendas, con productos de marruecos incluso el azucar que le hechan al café con leche

#3.1 Antoni Ferret, Barcelona, 26/08/2015 - 21:07

És normal, encara que seria millor que s'integressin.

#3.2 Oriol2, BCN, 28/08/2015 - 12:26

Si l'únic que fan és importar-los legalment, la cosa entra dins la llibertat de comerç, oi?