Publicitat
Política · 27 de Juliol de 2014. 16:42h.

ICV demana que li retirin la paga vitalícia a Jordi Pujol

També el tractament de “Molt Honorable” i l’oficina del Passeig de Gràcia

ICV demana que li retirin la paga vitalícia a Jordi Pujol

Vendrell en una imatge durant la passejada per les Festes de Gràcia

El secretari general d’ICV, Josep Vendrell, ha demanat avui que se li retirin totes les prerrogatives que Jordi Pujol té com a expresident de la Generalitat, especialment la pensió vitalícia de 86.000 euros, el tractament protocol·lari de “Molt Honorable” i que se li deixi de pagar la oficina de Passeig de Gràcia, amb el corresponent personal.

“La seva confessió demostra que no és mereixedor d’aquests drets, que són una mostra de respecte institucional”, ha assegurat Vendrell que veu “molt greu” que algú amb el seu càrrec hagi estat incomplint la Llei i defraudant diners a Hisenda, “vulnerant la dignitat de la presidència de la Generalitat”.

“És evident que el que ha fet no té res d’honorable sinó tot el contrari”, ha assegurat Vendrell que ha reclamat a Pujol que “si té dignitat”, “enlloc de demanar perdó” renunciï a la pensió que gaudeix pels anys que va exercir del càrrec de president de la Generalitat així com la resta de prerrogatives. “I si no ho fa, que li retirin”, ha afegit.

Aquesta petició se suma a la demanda que Joan Herrera va fer ahir per a què l’expresident comparegui al Parlament per donar explicacions davant dels representants de la ciutadania perquè “una carta no és suficient” davant la “extrema gravetat” de la informació donada a conèixer, la petició que l’Agència Tributària, Hisenda i la Justícia obrin una investigació a “fons” per aclarir si els diners que Pujol tenia a l’estranger són fruit d’una herència o poden tenir algun tipus de vincle amb el finançament irregular de CDC.

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#19 Increïble, Girona, 28/07/2014 - 17:42

Pero, la renuncia als privilegis ja l'hauría d'haver posat damut la taula just al moment de demanar pardó. Quan hom reconeix manca d'honradesa matemàticament els privilegis han de ser suprimits.

#18 JOSEP RUIZ, santa coloma f., 28/07/2014 - 12:06

SI I EN RAFEL RIBO QUE EL RETIRIN QUE A LA SEVA EDAT JA PODRIA CEDIR A ALGUN JOVE LA MAMELLA QUE FA ANYS LLEPA.

#17 ambaixadorCAT, UK, 28/07/2014 - 11:29

A Jordi Pujol i a tots els polítics. Això de la paga vitalícia és un acudit: que tinguin un bon sou mentre estiguin al càrrec em sembla bé, però si fan les coses malament fora, i en cap cas haurien de tenir pagues vitalícies.

#16 Núria, Reus, 28/07/2014 - 09:09

ICV forma part del sistema que ha "gestionat" el règim sortit del 78. La llista de podrits a Espanya és immensa. Fins i tot ho podríem trobar algun exconseller vostre. I des d'aquí o més avall, fins al cap de l'estat, mireu si teniu feina per netejar, si és que sou valents de ficar-vos-hi.

#15 Terraxa, Terrassa, 28/07/2014 - 08:54

Totalment d'acord, retirada paga, inhabilitació, etc a ells i a tots els polítics que hagin obrat d'aquesta manera.
Aprofitem també, per inhabilitar i retirar pagues als polítics que amb la seva pèssima gestió han malbaratat calers a dojo.