Publicitat
Política · 22 de Gener de 2014. 21:23h.

ICV-EUiA critica els concerts a les escoles d'elit, però ho va aprovar el tripartit

"Aquest és el model de Catalunya al qual ens volen portar", assegura el diputat Mena

ICV-EUiA critica els concerts a les escoles d'elit, però ho va aprovar el tripartit

L'exconseller d'Educació, Ernest Maragall (Foto: Rubén Moreno)

El diputat d'ICV-EUiA, Joan Mena, ha criticat, durant el debat de la llei d'acompanyament dels Pressupostos, els concerts a les escoles que "segreguen per sexe". Aquestes subvencions, però, van ser aprovades l'any 2009 pel tripartit, almenys pel PSC -amb Ernest Maragall de conseller- i ERC.

Mena ha recordat aquest dimecres que el seu partit ha presentat una nova esmena per eliminar els concerts "a les escoles de l’Opus i a les escoles dels Legionarios de Cristo", que segreguen alumnes per sexes.

"I vostès, ideològicament, s’hi neguen en rodó. I sap què passa? Doncs, passa que prefereixen tancar escoles públiques, com Els Aigüerols, de Santa Perpètua de Mogoda, en comptes de tocar els privilegis de la Conferència Episcopal. I aquest és el model de Catalunya al qual vostès ens volen portar", ha manifestat.

El Parlament, en efecte, va aprovar l'1 de juliol del 2009 la Llei d'Educació de Catalunya gestada pel tripartit, amb llavors Ernest Maragall al capdavant del Departament d'Ensenyament.

Aquesta llei va provocar esquerdes entre les tres formacions del Govern i va quedar trencada la imatge d'unitat. I és que finalment ICV s'hi va oposar a la votació al Parlament precisament perquè se'n beneficiarien les escoles religioses que segreguen per sexe.

El nou text va ser aprovat per la cambra catalana amb els vots a favor de PSC, ERC i CiU i els dels ecosocialistes en contra. Dolors Camats ja va exposar durant el debat que "rebutgem la columna vertebral d'aquesta llei, és una oportunitat perduda després de tanta feina". "La llei no s'atreveix a dir que no separem per sexes", afegia abans de concloure amb un "no és això companys, no és això".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat