Publicitat
Política · 13 de Febrer de 2015. 18:44h.

ICV-EUiA reclama al Govern que s'investigui l’accident d’Igualada

Demana la compareixença del director general de Seguretat Industrial i del responsable de l’àmbit de l’empresa

ICV-EUiA reclama al Govern que s'investigui l’accident d’Igualada

Una imatge d'arxiu de Joan Mena amb Joan Herrera

El diputat d’ICV-EUiA al Parlament, Joan Mena, ha demanat al Govern si té previst sol·licitar a Inspecció del Treball un informe sobre les causes de l’accident que aquest dijous va provocar un núvol tòxic a Igualada (L'Anoia).

Mena també ha sol·licitat la compareixença a la comissió, que s’encarrega de tractar assumptes de política industrial, del director general d’Energies, Mines i Seguretat Industrial, Pere Palacín, així com del responsable de seguretat de SIMAR,S.A., l’empresa on es va generar el núvol.
 
El diputat Mena ha reclamat al Govern que aclareixi els orígens de l’accident que va generar el núvol tòxic, després que CCOO hagi considerat en un comunicat que “la manca de prevenció i la manca d’inversió en la protecció de la salut dels treballadors i treballadores a les empreses explica aquest accident”.

També ha incidit en que “no ha generat tantes explicacions en relació amb les causes i l’origen i no sabem si ha provocat el mateix grau d’investigació en relació a l’origen i les causes que l’han provocat”.

La petició de la coalició d’ICV-EUiA arriba el mateix dia que ha transcendit que l’empresa responsable no actualitza el pla de seguretat des del 2006.
 
En aquest sentit ha demanat que aclareixi si considera “que l’empresa de menys de 30 treballadors” que va causar el núvol “complia amb la normativa actual vigent, especialment la Llei de Seguretat Industrial”, i si creu “que aquest accident es pot explicar per la falta d’inversió en la protecció de la salut dels i les treballadores”.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 14/02/2015 - 00:16

Felicito a IC-EUiA por pedir explicaciones al Govern. Hay que aclarar responsabilidades. Me huelo abandono e incumplimiento de normas. El manejo del ácido nítrico es tan peligroso que debe hacerse tomando estrictas medidas de seguridad. Eso, en la Catalunya real; en Matrix sería diferente.