Publicitat
Política · 14 d'Abril de 2012. 17:10h.

ICV exigeix “disculpes públiques” al rei

Laia Ortiz diu que “demanarem quant li ha costat el viatge i que en retorni els diners”

ICV exigeix “disculpes públiques” al rei

Laia Ortiz, en una imatge d'arxiu

La portaveu d’ICV i diputada al Congrés, Laia Ortiz, ha anunciat que la setmana vinent registrarà una bateria de preguntes al Congrés per demanar explicacions a la Casa Reial sobre la visita del cap d’Estat a Botswana alhora que ha exigit que el rei demani "disculpes públiques" per aquesta qüestió.

“Demanarem quant li ha costat el viatge i que en retorni els diners”, ha avançat Ortiz que també demanarà al Govern si creu “tolerable” que la Casa Reial es gasti diners perquè el rei vagi a caçar elefants mentre es retallen 10.000 milions en educació i sanitat.

En aquest sentit, la parlamentària ecosocialista vol saber si el Govern “no creu que ja va sent hora que la llei de transparència inclogui les partides per saber en què es gasta els diners la Casa Reial”.

“És inconcebible que davant de la retallada més gran de la història, el cap d’estat es dediqui a anar de cacera”, ha dit la diputada, que ha qualificat “d’obscenitat” les imatges filtrades del rei al costat d’un elefant mort.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 Olga, Barcelona, 15/04/2012 - 07:07

Falta saber qui ha pagat aquest safari, si la fet de la seva butxaca no hi ha res a dir, ara s'ha de tenir molta barra demanar las disculpes del Rei quan ells han estat al tripartit durant dues legislatures i ICV no las han demanat tenint en compta que ICV també estan vivint del poble.

#5.1 Cigronet, SFG, 15/04/2012 - 12:54

Aquest assassí potencial, no ha pagat res de la seva butxaca. No hem d'oblidar que les misses per als seus vicis i tota la resta de diners per a les seves xerinoles, surten dels nostres impostos.

#4 Sergi, BCN, 15/04/2012 - 02:01

Sóc republicà i d'esquerres, però el que fa ICV en aquest cas és demagògia. El problema no és que el rei es gasti els seus diners en un viatge privat, sinó que les activitats privades d'oci del cap d'estat son socialment reprovables, i ho serien encara que no hi hagués crisi.

#3 Jordi, Bcn, 14/04/2012 - 21:53

Quina rucada. So tots els diners que cobra els cobra de l'estat representarà que els safari ens costa el doble a tots els ciutadans. El que ha de fer és plegar ell i tota la tropa i anar a treballar de veritat. O a l'atur pq molte scoses no saben fer.

#2 er kishjiuuu, tarragona, 14/04/2012 - 20:34

simplement es compleix aquella de Franco, ....o va deixar "atado y bien atado" i no ens am deslligat mai n'hi d'ell, n'hi dels seus acolits ,per covards tenim el que mereixem

#1 Almogàver , La Sagrera , 14/04/2012 - 19:34

Visca el 14 d'abril, Visca La República! Volem una porta ben grosa per fotre el camp, i que ens preparin la liquidació perquè marxem, si però amb els diners que ens deuen i són nostres.