Publicitat
Política · 12 de Maig de 2009. 22:59h.

ICV exigeix un "gir a l'esquerra"

Joan Herrera afirma que "el pacte és possible, però no com sempre"

ICV exigeix un "gir a l'esquerra"

Joan Herrera (ICV)

El portaveu d'ICV al Congrés, Joan Herrera, ha condicionat un pacte amb el govern de Zapatero a que aquest s'allunyi d'una política "de xecs" amb l'accent posat en la desgravació fiscal, i li ha demanat un "canvi d'estil "que busqui menys el" efectisme" i més el "gir a l'esquerra". Durant la seva intervenció en el debat sobre l'estat de la nació, Herrera ha insistit que, després de l'anunciat viratge del govern cap a l'esquerra, "el pacte és possible, però no com sempre".

El diputat d'ICV ha estès la seva mà al president Zapatero, tot i sabent que els pactes "són normalment incomplerts" per l'executiu espanyol, com el assolit sobre la reforma del finançament autonòmic.

El pacte no serà possible, ha dit, "amb més política de xecs i posant l'accent en la desgravació fiscal", ja que, en la seva opinió, la crisi és conseqüència de mesures de dretes i el que es necessita és una recepta d'esquerres.

Per això, ha demanat a Zapatero un "canvi d'estil", amb una política "no feta de gestos i gestos, sinó de realitats", que busqui menys el "efectisme" i més l'esquerra, amb un compromís mediambiental i que compleixi Catalunya en àmbits com el finançament o els traspàs de Rodalies.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Hayek, Barcelona, 13/05/2009 - 12:09

Doncs sí. Com sobren diners i els governs els inverteixen tant bé i amb tants rendiments, crec q té tota la raó. Joan, ja posats perque no girem cap a Cuba o Corea del Nord, que sembla els hi va bé. Sou únic per tothom i dictadura del proletariat