Publicitat
Política · 14 de Desembre de 2012. 12:08h.

ICV explica el seu full de ruta per a la independència

La formació ecosocialista vol "un acord nacional pel dret a decidir" que inclogui els sindicats

ICV explica el seu full de ruta per a la independència

Joan Herrera, amb diputats d'ICV, al Parlament

El president d'Iniciativa, Joan Herrera, ha presentat una proposta sobre dret a decidir i ha retret a ERC que utilitzi la data de la consulta "com a moneda de canvi" per pactar amb CiU l'estabilitat del pròxim Govern de la Generalitat.

En una roda de premsa al Parlament, el líder ecosocialista ha instat la resta de formacions polítiques a arribar "un acord nacional pel dret a decidir, un full de ruta compartit". "Emplacem CiU i a ERC a convocar totes les forces perquè aquest procés el fem entre tots" i, en aquest sentit, ha afegit que "cal obrir una taula de negociació bilateral amb l'Estat".

La proposta inclouria el Govern de la Generalitat, els grups parlamentaris que hi estiguin d’acord, els sindicats, organitzacions empresarials, consell de governs locals, entitats representatives com l’ANC, Òmnium, AMI, IEC i les principals federacions en tots els àmbits com la Taula del Tercer Sector Social, la Federació Catalana d’ONGs, col·legis professionals, universitats o l’IEC entre d’altres.

“És clau perquè –ha dit- si ho fem amb pressa i sense anar acompanyats de tota la societat catalana les coses poden anar pitjor. Acompanyats de tota la societat catalana i garantint que som un sol poble”.

Finalment, el líder d'ICV ha defensat que "el procés ha d'anar acompanyat de la lluita contra la fragmentació social" i ha dit que un dels objectius de la formació per a aquesta legislatura és "el fi de les polítiques d'austeritat".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#6 JN, BCN, 14/12/2012 - 20:38

La Dolors Camats q substitueixi l'Herrera. Més qualitats i més bona política (no és dogmàtica com el noi). La qüestió nacional, a més, la té clara.
Aleshores els votaré

#5 Xavi, Barcelona, 14/12/2012 - 13:53

Un concurs per als votants d'ICV-EUiA: trobeu les 7 inexistents diferències entre el vostre partit i ERC. Creuen que si tota l'esquerra independentista (ERC, ICV, CUP) s'unís en un sol partit podrien fer fora CiU?

#3 spanish, Madrdi, 14/12/2012 - 13:02

otros burgueses

#2 -emilio, a, 14/12/2012 - 12:39

tienen todos cara de funcionarios de la Gneralitat.

#2.1 Irene, bcn, 14/12/2012 - 14:41

Si son parlamentarios a la fuerza han de ser funcionarios, es de cajón. Como si dices que Supermán teine cara de superhéroe.

#1 Tomppa, Sabadell, 14/12/2012 - 12:21

Defensar democràcia no vol dir 'independentista' ... però m'agradaria saber si existeix ni un espanyol qui no es independentista espanyol ? Algú de PSOE/UPyD/PP/C no defensa independència d'estat espanyol. Qualsevol persona que defensa existència de qualsevol estat = independentista = 99% d'humans ?

#1.1 español, no independentista, 14/12/2012 - 13:53

Cada vez estamos más integrados en la UE y, por tanto, nuestra independencia es cada vez menor, y nuestra dependencia de la UE mayor.

#1.2 carlets brigant, bcn, 14/12/2012 - 14:36

Español, si somos dependientes de la U.E, qué falta nos hace la mediación de Madrid.