Política · 28 de Novembre de 2008. 15:12h.

ICV reivindica "el dret inalienable a l'autodeterminació"

La formació ecosocialista es posa "com a objectiu l’Europa federal dels pobles"

ICV reivindica "el dret inalienable a l'autodeterminació"

ICV

ICV ha emès un manifest en el que fa "una clara la reivindicació del dret inalienable i imprescriptible de la nació catalana a l’autodeterminació, és a dir, l’exercici de la sobirania. I l’autodeterminació -el dret a decidir- ICV la defensa sense límits, però oberta a les diferents opcions presents al país".

"En un context on els plantejaments entorn del nostre futur com a poble semblen reduïts a l’autonomisme o a un independentisme idealista, refermem que per a ICV la construcció nacional és travessada per les polítiques socials, ecològiques, d’equilibri territorial, de modernització econòmica i de llibertats personals".

ICV es posa com "a objectiu l’Europa federal dels pobles. És en aquest horitzó que l’opció federalista d’ICV, federalisme que sempre hem definit com asimètric, comporta l’aspiració a què Catalunya disposi d’un estat propi dins un Estat espanyol federal i plurinacional, en què cal que mantinguem una relació preferent i fraternal amb els altres territoris de parla i cultura catalanes, els Països Catalans".

D'altra banda, deixen clar que "ICV no acceptarà cap retallada de l’Estatut aprovat pel poble de Catalunya. Una sentència adversa del Tribunal Constitucional comportaria una lectura restrictiva i centralista de la Constitució de 1978. En aquests cas, ICV plantejarà una resposta unitària acordada pels partits que varen aprovar el projecte d’Estatut al Parlament el 30 de setembre de 2005: aquesta reacció hauria d’atorgar la capacitat de resposta al Parlament de Catalunya i hauria d’implicar la mobilització democràtica de la ciutadania. La resposta d’ICV hauria de ser acordada pel Consell Nacional que podria utilitzar els mecanismes de consulta a la militància que preveuen les nostres normes de funcionament".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Pep, St. Cugat, 29/11/2008 - 08:20

Jo també aspiro a que el meu poble, St. Cugat, ple de pijos i mil.lionaris, sigui independent de la resta de Catalunya, plena de paletos i quinquis.Això sí, amb relació fraternal amb La Moraleja i Mónaco.

#8 L'OS DEL PIRINEU, EL CEL, 28/11/2008 - 23:30

Això dels ex-psuqueros durará de Nadal a Sant Esteve o sia fins que els del carrer Nicaragua els hi toquin el crustó. Curiós, molt curiós això de la segona marca del PS(C)-PS(O)E

#7 Raúl, Badalona, 28/11/2008 - 19:51

JAJAJAJA. No sacan ni el 7% de votos en Cataluña y se marcan como objetivo la EUROPA dels pobles. JAJAJAJA. El rídiculo que hay que hacer para mantenerse en la poltrona

#6 Quim Marcos, BCN, 28/11/2008 - 18:32

Les coses es van posant bé, ja només queden dos partits en contra l'autodeterminació.

Avui ICV ha fet una passa endavant, felicitats. Ara cal dur-ho a la pràctica.

#5 Kropotkin, Vic, 28/11/2008 - 18:20

Se les ha olvidado, pero estos izquierdistas tambien reivindican el derecho inalienable a limusina, chofer, restaurantes con estrella michelin y a Dom Perignon y caviar cuando apetezca. Eso si, todo con fines sociales y eco-sostenibles.... Jua, jua, jua,.