Publicitat
Política · 4 de Març de 2009. 12:31h.

ICV s'avança a ERC amb el finançament

Herrera recomana a Montilla que "s'ha de dir prou"

ICV s'avança a ERC amb el finançament

Joan Herrera

El portaveu d'ICV al Congrés, Joan Herrera, ha manifestat en declaracions al programa El Dia de COMRàdio, que, en relació amb el procés de negociació del nou model de finançament, “el problema de fons és que el govern Zapatero, després de les generals, es va pensar que tenia un xec en blanc, i que no calia donar resposta a allò que se li exigia des de Catalunya. I això s’ha de lamentar. Perquè que el govern Zapatero, amb 25 diputats de Catalunya, cregués que podia fer allò que trobés convenient obliga a una nova convenient obliga a una reflexió: fins quan? Han anat passant els terminis... i quan un govern incompleix tant, i aquest és l’escenari del govern Zapatero, el que s’ha de dir és prou”.

D’altra banda, Joan Herrera, secretari general d’ICV, també ha parlat del projecte de Llei d’Eduació de Catalunya que entra en fase d’esmenes. Pel que fa la gran quantitat d’esmenes que ha rebut la llei, més de 1.900, Herrera sosté que “demostren que la llei potser no estava prou madura. Un diagnòstic que des d’Iniciativa ja havíem fet, que calia madurar més, que calia dialogar més amb la comunitat educativa. I malgrat tot, hi va haver algú que va decidir tirar endavant la llei. Ara, aquells que ens criticaven per dir-ho, ara el gran nombre d’esmenes demostra que no ho estava”.

En aquest sentit, Herrera ha reconegut que hi ha esmenes presentades pel seu partit que són innegociables: “No entenc que a Catalunya hi hagi escoles que separen els nenes de les nenes i a sobre rebin diners del govern. No ho entenc i menys quan a la resta de l’estat hi ha comunitats autònomes governades pel PSOE on se’ls hi retira el concert”.

Herrera ha advocat en tot moment per dialogar amb tothom qui calgui per tirar endavant la LEC però apostant preferentment per arribar al consens en un primer moment amb la comunitat educativa. Segons Joan Herrera, “Convergència i Unió pretén consolidar aquets privilegi i esperem que els socis de govern, ERC i el PSC, el que facin és acompanyar-nos en el que és de sentit comú. Que és que, si una escola és concertada i juga un paper públic, el que no pot fer és separar nens i nenes, i si ho fa, el que no pot ser és que rebi recursos del govern”. Encara sobre Educació i fent referència a la vaga de mestres del proper dia 19, el secretari general d’IC-V ha reconegut que “entenem alguns dels arguments, però no tots”.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 joan, manresa, 04/03/2009 - 16:43

Jejejejej....Només cal veure la cara que posa el Sr.Saura en la fotu,parla per sí sola,..jjjejejj.Jovenet,no te cap credibilitat,només cal recordar las maniobras fetas al Congrés...,Mirin,axequin el seu llistó dels vots,potser allavors els escoltarem..

#4 Pere, Breda, 04/03/2009 - 14:57

Potser Esquerra hi està d'acord....

#3 rafa, lleida, 04/03/2009 - 13:29

ICV lo q tiene q hacer es salir de la poltrona, a la cual llego con cuatro votos. i a partir de ahi empezaremos a creerles.

#2 joan, barcelona, 04/03/2009 - 13:21

l´ avanca en que ,en callar i consentir .mentres tan tots xuclan el que poden

#1 Soro, Barcelona, 04/03/2009 - 12:51

Hi ha moltes veus que recomanan en Montilla que ja en hi ha prou, cal saber si l'Herrera parla en nom de ICV , ja que en Saura nodiu res.