Publicitat
Política · 1 de Desembre de 2011. 14:28h.

ICV va col·locar militants a la Generalitat

Un jutge considera provat que "van ser contractats per aquest fet"

ICV va col·locar militants a la Generalitat

Salvador Milà era el conseller el 2004

Una quinzena de treballadors de l'Agència Catalana de l'Habitatge -abans Adigsa- han vist com el jutge desacredita la versió que van donar per denunciar el seu acomiadament. Segons afirmen, el Govern va prescindir d'ells per "raons ideològiques", en concret per ser "simpatitzants o afins a ICV-EUiA".

No obstant això, i segons pública El País, el jutge en la sentència afirma que no hi ha proves que els acomiadaments es produïssin per causes ideològiques, però sí "que van ser al seu dia contractats per aquest fet". El grup va entrar a treballar a l'Agència Catalana de l'Habitatge a partir del 2004 (quan encara era Adigsa), coincidint amb l'arribada al poder del Govern tripartit.

"Sorprèn a aquest jutge la proliferació de directius a Adigsa vinculats a ICV-EUiA, que tampoc és una formació política majoritària (la quarta o cinquena de Catalunya), amb salaris especialment elevats, pràcticament desconeguts entre el funcionariat, fins i tot amb tasques públiques més rellevants", raona el jutge
   
Malgrat això, ja que van ser acomiadats en el marc de les primeres mesures d'austeritat del Govern de CiU i justificats per raons econòmiques, el jutge rebutja que l'Administració acomiadi per aquests motius. Les dues sentències obliguen a l'Agència Catalana de l'Habitatge a readmetre o a pagar als afectats 45 dies per any treballat, més del doble dels 20 dies que els hi van pagar per acomiadament objectiu.

El jutge comprèn "l'afany de reduir les despeses de personal com important partida de les despeses públiques, amb l'objectiu de reduir el dèficit de la Generalitat". "Però l'esmentada instrucció és insuportablement abstracta i genèrica", subratlla.

El magistrat titlla de "disbarat" que les empreses públiques redueixin personal amb un criteri lineal i afegeix que l'agència tampoc aporta "suficient suport probatori" de la seva situació econòmica.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#13 Marc3, Barcelona, 02/12/2011 - 10:10

No sóc un "fan" d'ICV, però s'ha de dir que és el que fan tots els partits, en especial el PSC. Jo podria donar uns quants noms i cognoms. Per aprimar l'administració, caldria revisar tots els nomenaments i oposicions fetes a mida, ja veuríeu com sobren el 30% de funcionaris.

#12 laila, bcn, 02/12/2011 - 09:16

Aquests d'ICV sempre parlen dels "poderosos" referint-se als diners, en canvi ells tenen tot el poder de col.locar amiguets i són uns sectaris totals

#12.1 Lluis, Igualada, 02/12/2011 - 10:16

Tenen un morro que se´l trepitjan aquestos d´Iniciativa i el millor és que encara s´ho creuen

#11 Kazar, Reus, 01/12/2011 - 20:33

Només cal que mireu aquest vídeo:

http://www.youtube.com/watch?v=08cJiM9QRAI

#10 PUBILLA, GARROTXA, 01/12/2011 - 18:23

I ara que es parla de retallades com pot ser que fa dotze anys que el cap de secció de contractacions del Departament de Salut tingui, alhora, acumulat, és a dir que també el cobra, el lloc de responsable de taxes d´escorxador!!!!! ah, això sí els seus col.laboradors íntims són interins suspesos!!!!

#9 FUNCIONARI CALENT, pals, 01/12/2011 - 18:21

i què es fa amb el Director General de Serveis de la Conselleria de Salut, amb carnet de IC i col.locat per la secretaria general sociata que va cessar fa un any? i amb tota la seva penya tripartitera? I després és el mateix que ha de fer les noves plantilles, les de les retallades!!!!!! flipant!!!!