Publicitat
Política · 2 de Setembre de 2011. 20:17h.

ICV veu en perill "el model de societat"

La formació espera que el model d’immersió lingüístic no sigui “la moneda de canvi” del suport del PP a CiU

ICV veu en perill "el model de societat"

Camats, en una imatge d'arxiu

La portaveu d’ICV al Parlament de Catalunya i a la comissió d’educació, Dolors Camats, ha demanat al Govern de la Generalitat que garanteixi “un sistema educatiu català que segueixi tenint el català com a llengua vehicular i la immersió lingüística com a aprenentatge de les dues llengües”.

“Valorem que l’escola catalana tal com ha vingut essent des dels anys 80 ha garantit la cohesió i és un instrument d’unió i no de separació en la nostra societat”, ha dit Camats davant l’ultimàtum del TSJC.

Per tant, per Camats “està en joc no només el model educatiu català sinó també el model de societat i aquest model forma part de l’èxit que hem tingut com a país”. “Aquest és el bé a preservar”, creu Camats.

En aquest sentit i davant el soci preferencial de CiU en el Parlament de Catalunya a l’hora de tirar endavant iniciatives parlamentàries del Govern, la protaveu d'ICV-EUiA a la cambra catalana espera que el model d’immersió lingüístic no sigui “la moneda de canvi” del suport del PP als pressupostos de la Generalitat i a la supressió de la sisena hora que CiU ha tirat endavant.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 jajajjajajaa, barcelona, 04/09/2011 - 10:00

joder en Euskadi hay tres modelos linguisticos tres y no se ha roto nada, lo que se rompe es la barrra linguistica que ahora impide que quizas llegue gente mejor que pueda competir con algunos

#10 ñamñam, Barcelona, 03/09/2011 - 15:22

A ésta, cada vez que ve a un negro, se le pone esa cara.

#9 Santiago, Barcelona, 03/09/2011 - 11:55

Ves en peligro el modelo de sociedad, cerrado, retrograda y monolingüe que impera ahora en Cataluña y que vosotros, la nefasta clase política catalana, habéis impuesto a la sociedad, mermando las libertades individuales de los ciudadanos catalanes a elegir la lengua que prefiera de las dos oficiales

#8 ot, bcn, 03/09/2011 - 11:51

Aquests de ICV suposo que encara creuen en federacions amb els amics d'Espanya. Que vagin fent..., però gent com ells són els principals responsables de la destrucció de Catalunya. incluts i mediocres!

#7 pep, manresa, 03/09/2011 - 10:10

Espero que no triguem gaire a ser independents, mentre això no passi al govern de la Generalitat no li queda més remei per desgràcia que intentar esgarrapar engrunes mani qui mani a Madrid, i si cal donar suport a la investidura de Rajoy per preservar el català, doncs es fa
PSOE = PP