Publicitat
Política · 6 d'Agost de 2010. 17:20h.

ICV vol que el finançament il·legal sigui delicte

Dolors Camats demana que s'inclogui al Codi Penal

ICV vol que el finançament il·legal sigui delicte

Dolors Camats, portaveu parlamentària d'ICV-EUiA (foto: ACN / Xavier Alsinet)

La portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha anunciat aquest divendres que una de les propostes que s'inclourà en el seu programa electoral serà una reforma del Codi Penal per tipificar com a delicte penal el finançament irregular dels partits polítics.

Camats creu que es tracta d'una pràctica "prou greu" com perquè "no es pugui saldar només amb una multa". La proposta arriba en una setmana en què un informe de l'Agència Tributària apunta un possible finançament irregular de CDC per cobraments de comissions per adjudicació d'obra pública a través del Palau. ICV-EUiA també vol evitar que les fundacions dels partits siguin la "porta del darrere" per eludir els controls que hi ha als partits.

Camats ha dit "continuar sense entendre com pot ser que la direcció de CDC i Artur Mas continuïn dient que no passa res i marxin de vacances com si no fos molt greu" el que diu l'informe. "No s'hi val que mirin cap a una altra banda", ha dit, tot insistint en demanar explicacions al màxim dirigent de Convergència.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Terraxa, Terrassa, 07/08/2010 - 23:43

El que hauria de ser il.legal és finançar partits i sindicats amb fons públics com es fa ara. Són una carretada de milions, moltíssims més que lo del Palau o els crèdits que perdona La Caixa. Si els afiliats no paguen quotes, que es fotin

#10 Tzatza, BCN, 07/08/2010 - 18:02

Si és il·legal ja ho és de delicte, o no?

Altre cosa és que s'apliqui la Llei com cal contra qui la inflingeix. La justícia sí que hauria d'ésser independent i actuar amb contundència .

#9 Ex ICV, Passeig Sant Joan / Diputació, 07/08/2010 - 16:30

I que la creació de places a mida també ho sigui .... Sou bastant patètics

#8 Pepet, Can Merda, 07/08/2010 - 16:21

I fotre la mà a la caixa amb informes a 11900 eur. i muntar empreses lavínies (http://www.lavinia.tc) i enxufar familiars i amics i donar-los categoria de funcionari ad perpetuam,... no?

#7 Ramon, Barcelona, 07/08/2010 - 10:26

Camats , mira el teu entorn ! Ha casa teva,els teus companys tan comunistes ! Quan odi ! i l'odi noes bo iles mentides tampoc !