Publicitat
Política · 12 de Maig de 2015. 09:28h.

Iglesias diu que insultar és “parlar clar”

Considera que l’ataquen perquè hi ha “nervis” a CiU a causa del fet que “la gent de Nou Barris està tipa de lladres"

Iglesias diu que insultar és “parlar clar”

Iglesias

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, acusa “les elits catalanes i espanyoles d’haver compartit comptes bancaris a Andorra”. En una entrevista a 8 al dia amb Josep Cuní, Iglesias ha carregat contra les “elits catalanes” per ser igual de corruptes que les espanyoles, i ha assegurat que comparteixen “comptes bancaris a Andorra”.

El secretari general de Podem ha recordat els casos 'Pujol' i 'Rato' i ara troba “curiós” que CiU defensi el sobiranisme després d’haver negociat el “candau de la Constitució amb Fraga”. Iglesias defensa la necessitat de “parlar clar” davant els qui l’acusen de fer un discurs agressiu perquè “cal dir les coses pel seu nom”, i considera que l’ataquen perquè hi ha “nervis” en les files convergents a causa del fet que “la gent de Nou Barris està tipa de lladres”.

En aquesta línia, insisteix que “les elits catalanes han menyspreat les classes populars catalanes, que han estat les que han fet possible i han protagonitzat els canvis democràtics”. Per aquest motiu, critica, sense citar-la, ERC, per fer pactes amb la formació d’Artur Mas. “No entenc les aliances de l’independentisme progressista amb CiU”, ha sentenciat.

Pel que fa al procés sobiranista, remarca que no vol “que Catalunya marxi, però això ho han de decidir els catalans i les catalanes”, i defensa l’impuls d’un “procés constituent” en què es pugui parlar de tot. “No es tracta d’una reforma de la Constitució pactada pels partits majoritaris”, ha precisat.

El líder de Podem també marca distàncies amb Ciutadans, del qual diu que “és com el PP però sense arrugues”, la marca blanca del partit de Rajoy. En aquest punt, recorda que tant Albert Rivera com Carina Mejías havien militat al PP i comparteixen el “mateix ADN”.

En el terreny personal, durant l’entrevista ha explicat que se sent “escrutat, aclaparat i estret” pels rivals de Podem, i fins i tot admet que aquesta situació té costos personals. No obstant, també avisa que la seva dedicació a la política és “temporal”.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#16 Pepet, Barcelona, 12/05/2015 - 19:49

Ai, convergentets! que n'esteu de nerviosos, oi? potser ja s'acaba la moma ciu pp? Tic, Tac, Tic, Tac...

#15 Segimon Froid, Barcelona, 12/05/2015 - 17:56

Té el problema d'alguns hàbits que se li han format per la feina. Parlar dirigint-se a alumnes (que per por a la nota poden preferir no expressar objecc. que se'ls ocorren) de C. Polítiq. és una cosa; parlar fora de l'aula, una altra.
L'aplom, la seguretat, que gasta no estan justificats.

#14 sr Pepito , Lerida , 12/05/2015 - 15:38

Vaya nivel intelectual el del personajillo este:confunde hablar claro con insultar y el comunismo con la democracia.

#12 Maresmenc, Un dels 30 pobles, 12/05/2015 - 13:51

Aquesta és la política que saben fer?? Insults versus propostes?? No crec que aquest sigui el camí, segur que el sistema de partits tradicionals s'ha de canviar o remodelar, però el que cada dia tinc més clar és que Podemos i les seves diverses versions, no són l'alternativa de res!!

#10 David, Barcelona, 12/05/2015 - 13:18

Al·lucinant aquest diari: Podemos i Cs són el dimoni per a Catalunya. Totes les notícies relacionades amb ells són de caire negatiu. És clar, són un altre enemic exterior. Fàstic de nacionalisme subvencionat! Segur que em censureu (ho dic per a que no ho feu jajaja).