Publicitat
Política · 16 d'Octubre de 2020. 11:08h.

Illa augura la vacuna per nadal

El ministre anuncia “una campanya contra la gent que digui que no ens hem de vacunar”

Illa augura la vacuna per nadal

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, és optimista amb el desenvolupament de la vacuna. Tot i que les darreres setmanes alguns dels assajos principals que està fent la Universitat d’Oxford i l’empresa Johnson&Johnson , s’han aturat per les reaccions adverses d’alguns voluntaris, el ministre s’ha mostrat convençut a El món a RAC1 que no trigarem a tenir la vacuna.

“No està descartat que la vacuna sigui un regal de Nadal. Si arriba la vacuna, la situació a l’estiu seria molt diferent de la que tenim ara. Si no és al desembre, serà a primers d’any perquè hi ha un esforç internacional molt potent”, ha dit.

Illa ha explicat que el govern espanyol ha signat tres contractes, amb tres companyies, amb el conjunt d’estats de la UE. Un d’aquests contractes contempla uns 30 milions de dosis al desembre, dels quals, uns tres milions serien per a l’estat espanyol, sempre que se superin els filtres de seguretat.

Segons el ministre, s’ha d’esperar a principis de novembre a tenir les primeres impressions de la vacuna i, si supera les anàlisis clíniques, al desembre ja es podria disposar d’aquestes dosis. Ara bé, el ministre diu que fins que no arribi i es puguin subministrar cal ser prudent i alerta que venen uns mesos complicats.

“Queden cinc o sis mesos, si tot va bé, que seran complicats i que haurem de seguir esforçant-nos molt. Fins que no estigui vacunat un percentatge molt alt de la població de tot el món encara seguirem tenint precaucions a molts nivells”, ha manifestat.

Segons Illa, la distribució de vacunes serà equitativa per comunitats autònomes i es crearà un registre de vacunats que estarà a punt del desembre. La prioritat seran les persones de més risc i les que estiguin en contacte amb gent de més risc.

El ministre també ha avisat que no en deixarà passar ni una als qui neguin l’efectivitat de la vacuna i llancin missatges contraris a administrar-la. Assegura que, des del ministeri, seran molt contundents perquè “hi ha evidències que les vacunes salven vides”.

“Els antivacunes no tenen raó, parlen des de la ignorància científica i perjudiquen la societat. Farem una campanya contra la gent que digui que no ens hem de vacunar. Això és un missatge anticientífic”, ha dit.

Ara bé, segons les dades de que disposen, l’amplíssima majoria de la ciutadania “té ganes de posar-se la vacuna, entén la situació i està a favor de la ciència”.

“Descarto un confinament domiciliari com el del mes de març a data d’avui. Si fem les coses ben fetes i amb les mesures que anem prenent, ja hem aconseguit doblegar brots que hi havia i crec que no és necessari arribar a aquest punt”, ha afegit.

Illa ha recordat que si la Generalitat digués que necessita un estat d’alarma perquè la situació es compliqués, Pedro Sánchez ja ha dit que estaria compromès a tirar-lo endavant.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#8 XMB, Barcelona, 16/10/2020 - 20:35

Si por un supuesto se me ocurre decir que yo no me la pongo, el Sr. Illa será 'contundente' contra mi? El resto de los ciudadanos aplaudirá su 'contundencia'? Queda algún sitio en el mundo dónde escapar de estos chalados y sus 'contundencias' por mí bien?

#7 La vacuna, Barcelona, 16/10/2020 - 18:16

Ara vé Nadal, matarem el gall i a la tia Pepa n'hi donarem un tall, del que diguin els governs, res de res, una vacuna segura i testada que tarda anys i panys, i apareix Illa amb cara de circumstàncies a vendre'ns la cabra i potser també veu brotes verdes

#6 E.Pujol, Queralbs, 16/10/2020 - 15:34

Jo només me la posaré si en deixan portar la barretini de paper d´alumini!

#6.1 Nudistes per la independència, L´Escala de Les Anxoves, 16/10/2020 - 16:27

Doncs jo,depèn d´on vulguin punxar-me!

#5 Tabarnés puro, Barcino, 16/10/2020 - 14:19

De los mismos que decían que esto era menos grave que una gripecilla, ahora presentan la vacuna navideña administrada a la fuerza. Con dos.
Yo me la pondré después de que los Ceacescu se la administren a sus vástagos. La misma y nunca antes.

#5.1 XMB, Barcelona, 16/10/2020 - 20:27

Si realmente te la vas a poner asegúrate que es la misma, esto de una vacuna para ellos y otra para los demás ya lo hicieron


https://www.dw.com/es/aleman ia-tres-vacunas-contra-la-mism a-gripe/a-4826316

#4 Montse Quatre, Barcelona, 16/10/2020 - 14:18

"Per Nadal cada ovella al seu corral, i per sant Esteva cadascu a casa seva", aquesta es l'unica veritat, lo que puguin dir aquesta trepa, ni cas...