El líder del PSC evita sortir en defensa de Borrell

Illa calla

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha evitat sortir en defensa de l'alt representant de la UE per a Política Exterior, Josep Borrell, que ha rebut crítiques de mitjans com La Vanguardia i Catalunya Ràdio i de periodistes com Antoni Bassas o Pilar Rahola per afirmar que "gràcies a Déu, Zelenski no és la mena de líder que fuig amagat en un cotxe. Ell es quedarà allà -a Ucraïna- resistint".

Tots han interpretat que Borrell es referia a Puigdemont, però, segons ha sabut e-notícies de fonts properes de l'alt representant de la UE, no es referia a l'expresident de la Generalitat sinó a l'expresident d'Ucraïna, Víktor Yanukóvich.

La presentadora d'El Matí a Catalunya Ràdio, Laura Rosel, considera que Borrell fa "diplomàcia xarona. De mal gust, mancat d'art, de gràcia i de distinció", a més de considerar la referència a Puigdemont un "episodi lamentable".

"L'alt representant de la Unió Europea per a Afers Exteriors i Política de Seguretat no va estar gens encertat en comparar l'actitud del president ucraïnès amb la de Puigdemont", afirma La Vanguardia en el semàfor vermell que li ha dedicat.

Rahola, per la seva banda, l'ha tractat de "mentider, manipulador i fanàtic" i de "mala persona". Finalment, Bassas ha dit que "Josep Borrell és un polític incapacitat per ocupar el càrrec que ocupa, perquè el cap de la diplomàcia de la UE no pot menystenir ningú per definició ni pot dedicar-se a tirar benzina sobre els problemes".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 pepe, Andorra, 03/03/2022 - 13:44

Ill esta muy callado pq tiene en su armario los contratos de principios del encierro , q otorgo a empresas mas q sospechosas. Su corrupcion presunta, es algo sobre lo q todos estan muy callados, lo q me lleva a preguntarme pq se habla de unas cosas mas q de otras y quien lo decide.

#6 Sigfrid, Barcelona, 02/03/2022 - 10:30

"Ladran, luego cabalgamos!" No hi ha dubte que les paraules de Borrell son d'una extraordinaria eficacia. La camarilla de lacais, subvencionats, vividors i bufons han bramat en contra per rendir tribut a la banda de farsants que els alimenten. El lideratge de l'oposició requereix mà dura i dir les coses pel seu nom, i el filosof Illa no es capaç

#5 PERDUTS, COM SEMPRE, Barcelona, 02/03/2022 - 09:00

I QUI CALLA OTORGA

Es vergonyos i fan sentir vergonya aliena

Un cop mes LA TITELLA UTIL dels indepes

#4 Andrea, Barcelona, 02/03/2022 - 08:55

De verdad creen que Borrell necesita que Illa salga a defenderlo? Sería darles más cuerda a los independentistas y mejor es silenciarlos con el menosprecio.

#3 Onofre de Dip, Barcelona , 01/03/2022 - 20:34

Supongo que a estas alturas de su vida, y desde el alto puesto que desempeña, Josep Borrell se limpia el culo con Illa, Iceta y todo el aparato del PSC.