Publicitat
Política · 6 de Juny de 2021. 12:27h.

Illa fa com Maragall

Govern a l'ombra amb Alícia Romero com a dona forta

Illa fa com Maragall

El líder del PSC, Salvador Illa, ha emulat Pasqual Maragall i ha posat en marxa un "govern a l'ombra" que pretén "fiscalitzar" l'Executiu de Pere Aragonès. Illa, com ja va fer Maragall entre 1999 i 2003, pretén mostrar-se com una alternativa real a la coalició independentista.

El govern a l'ombra liderat pel president del PSC al Parlament, Salvador Illa, estarà integrat per diputats del grup parlamentari de PSC-Units, tindrà 15 consellers alternatius als de l'Executiu de Pere Aragonès i es reunirà els divendres cada 15 dies. El govern alternatiu plantejat per Illa donarà un càrrec simbòlic als seus diputats per visualitzar-se com una alternativa al Govern actual. La diputada socialista Alícia Romero serà la número dos d'aquest govern alternatiu.

També tindrà dos comissionats: la viceprimera secretària del PSC Eva Granados, com a comissionada de Presidència "per a la Catalunya 2050, per un desenvolupament sostenible i la lluita contra la desigualtat", i el secretari primer de la Mesa, Ferran Pedret, com a comissionat de Presidència per a l'impuls federal, el memorial democràtic i la llei electoral. Alícia Romero s’ocuparà del seguiment d’Economia, Hisenda i Societat del Coneixement, a més de ser la portaveu de l’Executiu a l’ombra.

Gemma Lienas s'ocuparà d'Igualtat; Esther Niubó, d'Educació i Formació Professional; Rosa Maria Ibarra, de Món Agrari, Pesca, Alimentació i Repte Demogràfic; Silvia Paneque, de Transició Ecològica; Assumpta Escarp, de Salut; Rocío García, de Cultura, i Rubén Viñuales, de Justícia.

El portaveu adjunt de PSC al Parlament, Raúl Moreno, serà el conseller alternatiu d'Afers Socials i Infància, mentre que el diputat Jordi Terrades s'encarregarà d'Infraestructures, Territori i Habitatge; Òscar Ordeig, d'Indústria, Empresa, Comerç, Turisme i Agenda Digital, i Pol Gibert, de Treball.

El secretari general d'Units, Ramon Espadaler, s'encarregarà de l'àrea de Seguretat i Convivència; Marta Moreta, de Món Local, Funció Pública i Esport, i David Pérez, de Transparència, Govern Obert i Mitjans Audiovisuals, i l'analista Mireya Font serà secretària de govern alternatiu socialista.

Salvador Illa, que ha presentat aquest diumenge el seu govern alternatiu, ha apostat per "ser una alternativa al Govern de la Generalitat" amb "voluntat de suma". "Els membres del govern alternatiu tenim l'ambició de treballar des de la suma" ha dit, recalcant que "impulsarem canvi, solucions i configurarem una alternativa al Govern de la Generalitat".

El líder del PSC ha reclamat dur a terme quatre grans pactes, que inclourien un pacte per superar la pandèmia amb els fons de recuperació, un pacte pel pluralisme, un pacte per elaborar una nova llei electoral i un pacte per a la refundació dels mitjans de comunicació públics.

"La recuperació econòmica vindrà, de fet ja està arribant, però hem de garantir que ningú no queda enrere" ha apuntat Illa, que també ha reclamat "recuperar l'economia amb una base sostenible".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 Gurguri, Barcelona , 07/06/2021 - 15:56

Sería muy importante que pudieran controlar los fondos COVID(que han utilizado para sus amigos en TV3), tambien el uso de fondos Europeos y sobre todos los contratos opacos de servicios públicos como el 112 que amenazan con una huelga.En el fondo es lo que las Residencias, siempre el que gana es Ferrovial.

#6 Iñigo , palma, 07/06/2021 - 07:30

Hay que reconocer que Cataluña es la única región del mundo que tiene 3 Gobiernos el oficial del nieto franquista. El gobierno fantasma de Waterloo de Pugi & CIA y ahora se nos presenta el Gobierno fiscalizador en la sombra del Illa maravilla. Que puede salir mal con 3 Gobiernos, alguien trabaja por allí para pagar a tanto jefe?

#6.1 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 07/06/2021 - 07:49

Tenemos un exceso de presidentes:tenemos al nieto del franquismo como presidente oficial,otro presidente"legítimo" o el"cumbayá de Waterloo",según la ocasión,otro más en"standby"pancartero a tiempo parcial,y ahora un presidente"en las sombras"para competir a nivel con el"Consell per la repúdia"

#5 M Pilar, Barcelona, 06/06/2021 - 19:05

Llàstima que no hagi pogut formar ell el Govern de la Generalitat. Quant hauríem guanyat tots els catalans!!!

#4 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 06/06/2021 - 18:37

PSC-Units?No sé si los socialistas son malísimos escogiendo compañeros, o simplemente no dan para más.Viendo el desastre de coalición de gobierno de estado,repetir lo mismo es una insensatez

#3 Marcial Heredia, Analista de Mercadillos, 06/06/2021 - 16:48

En Cataluña hay una triple presidencia. Un presidente "en el exilio", un President testaferro, el investido por el Parlament, y un presidente en la sombra que será el de siempre, Jordi Pujol, el líder verdadero de Junts pel 3%. Y ahora, un gobierno en la sombra, liderado por el presidente del PSC en el Parlament, Salvador Illa. Socorro!