Política · 9 de Juny de 2021. 09:37h.

Illa justifica els indults

El líder del PSC afirma que "no és viable l'amnistia"

Illa justifica els indults

El president del grup parlamentari del PSC i cap de l'oposició, Salvador Illa, ha defensat en una entrevista a TV3 els indults per als dirigents independentistes presos com un "gest" per "reforçar la convivència i la cohesió a Catalunya".

"Fins ara havia dit que era una facultat de Consell de Ministres... Però no havia dit el que vull dir avui, i és que crec que s'han de donar aquests indults i s'han de donar perquè són necessaris per fer un projecte compartit i reforçar la convivència i la cohesió a Catalunya", ha exposat.

Illa s'ha dirigit "també als espanyols", perquè ha dit que pot entendre que "molt d'ells, també a Catalunya, tinguin reticències a aquesta mesura". "Però necessitem fer passos decidits per obrir un diàleg sincer i lleial, i vull demanar que es doni confiança a la decisió que prengui el Govern d'Espanya, una mesura no senzilla, però necessària per obrir un temps nou respectant el marc de convivència", ha argumentat.

Finalment, el líder dels socialistes catalans ha afirmat que "no és viable l'amnistia" perquè, segons ha apuntat, "seria una vulneració del marc de l'estat de dret i de la separació de poders que hi ha".

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#20 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 09/06/2021 - 23:00

CriminalIlla, pronto pasaréis de ser el Partido Separatista Camuflado a ser el Partido Separatista Confirmado (PSC). En el mismo momento que dejéis en la calle a los golpistas para que puedan preparar el siguiente golpe, con vuestra connivencia.

#19 Perico, Matadepera, 09/06/2021 - 21:23

Estos tropezarán en la misma piedra que Rajoy queriéndonos vender que Junqueras (y ERC) son distintos a los fans del Vivales, cuando sabemos de sobre que son lo mismo, exactamente la misma radicalidad y maximalismo, y volverán a apuñalar a todo quisqui, incluido a Pinochez el Magnánimo, a la menor ocasión.

#18 Capit@n España, Purgandus populus!!, 09/06/2021 - 20:07

El teu partit i tu us quedareu fent honor al teu cognom: aïllats

#17 Facholin, Barcelona, 09/06/2021 - 18:25

Lo que diga su amo. Guau, guau... verdad illa ??

#16 lluch, barcelona, 09/06/2021 - 17:45

Que ganas tengo que haya elecciones generales y como voy a disfrutar viendo los caretos que se les quedaran a los socialistas y sus esbirros periodistas de la sexta, la ser y otros medios propagandisticos, disrutare mas que viendolos lloriqueando en twitter despues de las elecciones de madrid.