Publicitat
Política · 6 de Març de 2020. 10:00h.

Illa no té "cap problema" en reconèixer Catalunya com a nació

El ministre diu que el PSC accepta la proposta de Puigdemont

Illa no té "cap problema" en reconèixer Catalunya com a nació

El ministre de Sanitat i dirigent del PSC, Salvador Illa, en declaracions a RAC1, s'ha referit a la petició de Carles Puigdemont, que va demanar al Govern espanyol el "reconeixement de Catalunya com a nació" per tal d'avançar en la mesa de diàleg. “Els socialistes catalans venim dient de sempre que Catalunya és una nació. La demanda de Puigdemont s'ha de poder posar damunt la taula. A mi em sembla que si aquesta és la demanda, per part dels socialistes catalans no hi haurà cap problema”, ha dit.

Preguntat per si Pedro Sánchez hi estarà d’acord, ha respost que "veurem. Voldríem que s'exposés on s'ha s'exposar i es concretés exactament què es vol dir amb això, però per part dels socialistes catalans no hi ha cap problema”.

D'altra banda, respecte al coronavirus, ha considerat que "a mi em sembla que això no ha d'impedir donar la mà a una persona si tothom pren les mesures d'higiene que es recomanen: quan s’estossega posar-se el colze davant, rentar-se les mans... portar-ho a l'extrem de no poder-se donar la mà, en fi, nosaltres no ho hem recomanat”.

“Hem d'estar preocupats, perquè la situació és preocupant. Però no hem de perdre ni la calma, ni el sentit comú ni la prudència”, ha valorat. “Els casos més preocupants són els que tenen un estat de salut més greu i els casos de transmissió no coneguda, que ahir a la tarda eren uns 20. És important conèixer la cadena de contagi i identificar-ho en aquesta fase de contenció”, ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

40 Comentaris

Publicitat
#37 Sarola, Castelldefels, 07/03/2020 - 21:13

¡ Illa,Illa,Illa, Juanito maravilla !

#36 Breogantuy, Tabarnia, 07/03/2020 - 18:20

Yo no tengo ningun problema en NO reconocer a Illa como ministro

#35 Telamarinera , Vng, 07/03/2020 - 17:19

Me dice por favor, que concepto de nación, consideran...?#34 Fierecita, Montgat, 07/03/2020 - 11:36

... es evidente que el PSC es la Fábrica Oficial del Nacionalismo. Se fundo para eso.

#33 Yo , Tres Cantos, 06/03/2020 - 21:03

Este señor es un don nadie para decidir qué es España y si tuviera la mínima categoría que hay que tener para ser un gobernante se callaría y dejaría de decir estupideces.